Pecingină cere DEMISIA lui Ișfan

de LM 0


Liberalii i-au cerut, ieri, demisia șefului Inspectoratului Școlar Județean, Ion Ișfan, pe fondul scandalului cu femeile de serviciu de la Roșia de Amaradia.

Vicepreședintele Gheorghe Pecingină a afirmat, într-o conferință de presă, că cele două femei ar fi fost chemate de directoarea unității de învățământ și muștruluite pentru că și-au exprimat disperarea, după ce au aflat că vor trebui să aducă bani de acasă, în urma mutării contribuțiilor de la angajator la angajat. Certat ar fi fost și contabilul care a descoperit anomalia din lege.

„Pentru că au avut curajul să semnaleze acest lucru, au fost chemate să dea notă explicativă pentru că au îndrăznit să aducă la cunoștiința publicului că vor suferi tăieri salariale. Au fost supuse de presiuni de către doamna directoare la îndemnul domnului Ișfan, inclusiv contabilul școlii a trebuit să dea notă explicativă, cum a îndrăznit să iese în public și să dea date cu privire la salarizarea celor două doamne. Dacă ar fi singulare cazurile, nu ar crea rumoare nici măcar la nivelul ISJ Gorj. Dar din informațiile noastre, din discuțiile cu primarii liberali, sunt situații similare la Cîlnic, la Motru, la Bolboși, Dănești, Stănești, am ajuns într-o situație ca și în perioada stalinistă. Dacă ai curajul să spui adevărul și să-ți ceri niște drepturi, ți se bagă pumnul în gură și ești amenințat că vei fi dat afară. Din nefericire, aceste lucruri continuă în Gorj și mă văd iarăși nevoit să-i cer demisia domnului Ișfan pentru o asemenea atitudine. Nu trebuie să ascundem faptul că au scăzut salariile, că se minte la televizor că nu a scăzut niciun salariu, la televizor poți să spui ce vrei, dar în buzunarul oamenilor se vede adevărul”, a spus Pecingină.

În replică, Ion Ișfan îl acuză pe primarul liberal de la Roșia de Amaradia că s-a folosit de cele două femei de serviciu pentru a demonstra că legea are lipsuri. Șeful Inspectoratului Școlar susține că Liviu Cotojman ar fi cerut un fluturaș cu minus, pentru a-l arăta presei.

„Domnul Pecingină știe doar să ceară demisia mea, dar asta e altă discuție. Nu am cerut nicio notă explicativă de la nimeni, eu sunt în concediu. Am auzit, am văzut în presă că ar fi probleme cu salariile oamenilor în unele unități de învățământ și nu am făcut decât să dau un telefon să întreb domana directoare de la Roșia de Amaradia și dacă sunt probleme acolo cu salariile. Doamna directoare a discutat cu cele două doamne de serviciu și domnul primar le-ar fi spus că vor veni cu bani de acasă, ar fi mers la școală să genereze un fluturaș cu minus, să arate lumii ce se întâmplă acolo. A fost singura discuție dar eu cred că nu e normal să ne folosim de oameni pentru a scoate în evidență anumite imperfecțiuni ale legislației. Legea nu e completă, are lipsuri”, a spus Ișfan.

În spațiul public, diverși primari au atras atenția, în ultimele zile, că vor apărea probleme cu salarizarea cadrelor didactice și că vor fi făcute restructurări de personal, în acest an.

Ion Ișfan spune că păstrarea locurilor de muncă actuale depinde numai de directorii de școli.

Distribuie articolul