Pe ce va cheltui CEO peste 7 milioane de euro?

de LM 0

Complexul Energetic Oltenia pune la bătaie suma de peste 7 milioane de euro pentru achiziţia de gaze naturale necesare procesului de producţie. Actualele contracte, două la număr, expiră pe 31 decembrie şi sunt încheiate cu Engie şi OMW Petrom. Engie furnizează gaze naturale către Sucursala Electrocentrale de la Rovinari, Sucursala Electrocentrale de la Işalniţa şi Sucursala Electrocentrale de la Craiova. De asemenea, Sucursala Electrocentrale de la Turceni primeşte gaze naturale de la OMW Petrom. Este dovada că o eventuală închidere a Complexului Energetic Oltenia ar afecta mult mai multe companii decât se estimează. Complexul Energetic Oltenia este, de asemenea, unul din marii consumatori de energie electrică din România.

E nevoie de noi contracte

Sucursalele electrocentrale au solicitat Directoratului companiei alocarea de fonduri pentru achiziţia de gaze naturale necesare în procesul de producţie. SE Rovinari va beneficia de gaze în valoare de peste un milion de lei, SE Turceni de 8,2 milioane de lei, SE Craiova II are un buget de 6,3 milioane de lei, iar Sucursala Electrocentrale de la Işalniţa va avea cel mai mare contract de 16,2 milioane de lei.

Potrivit Complexului Energetic Oltenia, gazele naturale sunt utilizate ca suport pentru ardere în cazanele pe cărbune şi mai ales pentru combustibil pentru pornire. Valoarea totală a contractului în lei este de 31,9 milioane. Contractele de achiziţie au nevoie de aprobarea Directoratului şi a Consiliului de Supraveghere. De asemenea, Adunarea Generală a Acţionarilor trebuie să fie informată în privinţa contractelor de achiziţie, având în vedere că valoarea acestora depăşeşte 3 milioane de euro.

CĂTĂLIN STOICA

Distribuie articolul