Paul Popescu: Să vedem ce mai rămâne din Brâncuși!

de DR 0

”Să vedem ce mai rămâne de Brâncuși la finalul acestui mandat!” Sculptorul Paul Popescu, noi critici la adresa autorităților din Târgu-Jiu, după inundațiile de marți după-amiază, când trei copaci au căzut pe Aleea Scaunelor din Târgu-Jiu.

Din fericire, niciuna dintre opere n-a fost afectată. Doru Strâmbulescu, Șeful Centrului Municipal de Cultură „Constantin Brâncuși”, venit după inundații în Parcul Centrală, a declarat că se impune o scanare a copacilor și luarea unor măsuri de protejare a sculpturilor.

Paul Popescu s-ar fi așteptat la o mai mare implicare a angajaților Centrului Brâncuși. Sculptorul Paul Popescu îl critică, din nou, pe viceprimarul Adrian Tudor, responsabilul de Cultură din Primăria Târgu-Jiu. În luna iulie, când busturile soților Tătărescu erau date jos de pe socluri și transferate la Vladimir, Popescu declara că este o răzbunare a lui Tudor.

Sculptorul gorjean n-ar fi fost surprins dacă, în urma furtunii de marți, operele lui Brâncuși ar fi fost avariate. Spune că s-a mai întâmplat ca scaunele să fie fracturate, tot din indolență, în anii 90.

Distribuie articolul