Patronul de la Rebecca, achitat

de LM 0

Cum era de așteptat, omul de afaceri Nicolaie Crețu, patronul restaurantului Rebecca, dar și ceilalți profesori din dosarul privind fraudarea bacului, au fost achitați pentru luare și dare de mită. „Achită inculpatul Perescu Claudiu Ion, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită. Achită inculpata Popescu Elena, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită. Achită inculpatul Udroiu Vasile, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită. Achită inculpatul Crețu Nicolaie. Constată încetată de drept măsura controlului judiciar față de Udroiu Vasile și Crețu Nicolaie. Cu apel în 10 zile de la comunicare”, au stabilit judecătorii de la Tribunalul Gorj“, se arată în sentința Tribunalului care nu este definitivă.

Patronul de la Rebecca a fost acuzat de procurori de dare de mită, prin faptul că ar fi oferit diferite bunuri pentru ca fiii săi gemeni să primească note mari la examenul de Bacalaureat. Vasile Udroiu, profesor de istorie al Liceului Energetic, a fost și el declarat nevinovat.

Claudiu Ion Perescu, fost director al Liceului Tehnologic Bustuchin, și Elena Popescu, fost director adjunct al Liceului Tehnologic Bustuchin, au fost achitați. Acuzațiile față de cei doi au fost asemănătoare, dar vizau ajutarea elevilor din Bustuchin la Evaluarea Națională.

Procesul s-a desfășurat într-o sală foarte mică, în ciuda importanței procesului, astfel încât ziariștii au putut participa cu mare dificultate la ședințele de judecată.

 

 

 

Distribuie articolul