Pârvulescu și Marciuc, de partea lui Boza. „Din punct de vedere al rezultatelor, nu se impune schimbarea”

de LM 0


Principalii lideri sindicali din Complexul Oltenia apreciază activitatea managerului Sorin Boza pe 2017, dar nu exclud o înlocuire a acestuia din funcție.

Compania minieră de la Târgu-Jiu a fost scoasă, la finalul anului trecut, prin vot în parlament, de sub incidența Ordonanței 109 privind managementul corporativ. Consiliul de Supraveghere și Directoratul ar urma să dispară, șefii CEO urmând să fie stabiliți prin decizie politică.

Pentru liderul FNME, Dan Pârvulescu, nu este bine ce s-a întâmplat. Crede că urmează o perioadă de politizare accentuată a companiilor de stat. „Vom trece iarăși la o perioadă în care politizarea va fi accentuată în companiile de stat. Cel puțin acum se păstrează aparența că nu e așa, atunci nici aparența nu va mai fi. Toate partidele, indiferent cum s-au numit ele în timp, au făcut același lucru. Nu știu dacă vor fi multe schimbări de directori pentru că mulți sunt ai coaliției de guvernare. Domnul Boza are mandat de membru al Directoratului iar Consiliul de Supraveghere l-a numit director. Din punct de vedere al realizării indicatorilor e puțin probabil (n.r. să fie schimbat) pentru că și-a realizat, după mine. Și după oricine care a văzut ce s-a întâmplat în CEO. Din punct de vedere că nu știi la ce să te aștepți din partea politicului, te poți aștepta și la asta”, a spus Pârvulescu.

Nici Adrian Marciuc, vicepreședinte al Federației Univers, nu știe dacă Sorin Boza va conduce CEO și-n acest an, date fiind noile modificări legislative. Pe 15 ianuarie este programată o şedinţă a acţionarilor Complexului Energetic Oltenia. „Împreună cu directorul Boza am reușit câteva lucruri în acest an, societatea pe partea administrativă a avut și profit, noi sindicatele am avut mici câștiguri, urmează să negociem și contractul colectiv de muncă. Nu-i țin partea cum nu am ținut niciunui director dar ne-am înțeles bine cu domnul Boza, asta e opinia mea. Nu știm ce va face Ministerul, nici forma de organizare, CS se transformă în Consiliul de Administrație, datele acestea nu le putem spune niciunul”, e de părere Marciuc.

Distribuie articolul