Paraschiv (PNL): „Consilierii care au votat pentru angajarea casei de avocatură ar putea ajunge pe la DNA”

de LM 0


Liberalul Paraschiv crede că aleșii din Târgu-Jiu, care au votat pentru angajarea unei case de avocatură în procesul cu ANAF, ar putea ajunge să dea cu subsemnatul la DNA.

”Dacă hotărârea va fi pusă în practică, câte o declarație la DNA se va da!” a avertizat consilierul PNL, la Interviurile Infinit FM. „Lăsați aberațiile! Ați înnebunit cu DNA-ul ăsta” a reacționat Eduard Lădaru, liderul ALDE Târgu-Jiu, prezent în emisiune.

Disputa a apărut după ce Consiliul Municipal a decis angajarea unor avocați care să apere primăria în procesul cu Fiscul. Un raport ANAF acuză 5 șefi și pe fostul primar Florin Cârciumaru de producerea unui prejudiciu de 3,6 milioane de lei. „Nu știu de ce am eu impresia că dacă se va încerca punerea în practică a acestei hotărâri, toți consilierii care au votat-o vor da câte o declarație pe la DNA. DNA verifică acte de corupție și aici poate să fie corupție. Dacă Primăria nu avea serviciu juridic mai înțelegeam, dar așa tu vrei să-i ajuți. Dacă au greșit, trebuie să plătească. Ar fi trebuit să zică, domne renunțăm noi la indemnizație și le plătim noi. Argumentul meu se bazează pe faptul că există compartiment juridic la Primărie”, a spus Paraschiv.

Eduard Lădaru consideră prefect legală hotărârea de angajare a casei de avocatură. Consilierul ALDE spune că au procedat la fel și alte primării din țară, atunci când juriștii angajați nu aveau pregătirea necesară să reprezinte instituția. „Categoric există cazuri de Primării care au angajat avocați, acolo unde consideră că nu au juriștii pregătiți. Inclusiv procurorul care consideră nelegală o hotărâre de CL o poate ataca în contiincios administrativ”, a spus Lădaru.

Distribuie articolul