Pandurii Lignitul Târgu-Jiu, amendat cu 10.000 de lei de Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj

de LM 0


Clubul Pandurii Lignitul Târgu-Jiu, amendat cu 10.000 de lei de Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj, pentru neplata salariilor vreme de un an.

Anunțul a fost făcut, joi, într-o conferință de presă, de inspectorul-șef George Romanescu. Verificările au fost făcute în urma unor sesizări. Clubul Pandurii a primit termen să vină cu salariile la zi până pe data de 8 martie.

Romanescu a vorbit și despre amenzile aplicate, în ultima vreme, Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu și Direcției Sanitar-Veterinare Gorj, pe fondul încălcării legislației muncii. Cea mai recentă amendă aplicată SJU a depășit 18 mii de lei. La DSV amenda a fost de 5000 de lei.

Primăria Albeni, măcinată de tot felul de scandaluri, a fost și ea în atenția inspectorilor de muncă. ITM a aplicat, aici, amenzi record, de aproape 37 de mii de lei.

George Romanescu a prezentat și-un scurt bilanț pe primele două luni din 2019. ITM Gorj le-a aplicat amenzi de aproape 6 miliarde de lei vechi angajatorilor din județ, fiind descoperite 14 persoane fără forme legală de muncă. Au fost 17 accidente cu incapacitate temporară de muncă, majoritatea la Complexul Energetic Oltenia.

Distribuie articolul