Pandurii, în focuri

de LM 0

sport-1

Echipa de fotbal Pandurii se află în plin stagiu de pregătire în Slovenia, acest cantonament urmând a lua sfârşit pe data de 9 iulie. Până atunci, gorjenii vor mai juca şi meciuri de verificare, teste în urma cărora oltenii au de gând să creioneze lotul pe care se vor baza în stagiunea viitoare a Ligii 1.

 

Primul test, reuşit

Pentru târgujieni, amicalul cu NK Osijek a fost primul test în perioada de pregătire. Meciul, jucat în Slovenia pe un teren ce semăna cu o masă de biliard, a fost unul în care antrenorul Petre Grigoraş a dorit să mizeze pe toţi componenţii valizi din echipa sa. A lipsit Cristi Bărbuţ, jucător menajat după o accidentare suferită în primele zile de cantonament.

Ei bine, cei de la NK Osijek au jucat acum o săptămână şi contra celor de la Dinamo, scorul final fiind de 0-0. Acelaşi rezultat s-a consemnat şi în duelul contra pandurilor, un duel echilibrat, ambele echipe având momente în care au jucat bine.

Cei de la Pandurii au început meciul în următoarea formulă: Stanca – Unguruşan, Bunoza, Piţian, Acsinte – Mrzljak, Nistor, Voiculeţ – Vali Munteanu, Hora şi Trifu. Pe parcursul meciului au mai jucat: Lazar, Vasiljevic, Buleică, Pleaşcă, Grecu, Răuţă, Bărbuţ, Negrilă, David, Trocan, Şendroiu, Dodoi, Dănăricu, Pîrcălabu, Predescu, Amir, Erdei şi Mărgărit.

 

Tinerii l-au dezamăgit pe Grig

Lotul pandurilor în Slovenia este garnisit cu jucători de la echipa a doua, tineri care cu greu pot emite pretenţii fie doar şi la un loc în lotul de 18. Interesant este faptul că tehnicianul Petre Grigoraş şi-a intrat în pâine, însă acesta se arată dezamăgit de progresul unor tineri pe care îi ştia din vechiul mandat. Va exista şi acea regulă cu jucători sub 21 de ani în teren, aşa că trebuie să ne uităm şi în curtea noastră la jucători sub 21 ani. Sunt Piţian şi Trifu care am sesizat că au avut o creştere în evoluţie, însă în doi ani de zile alţii nu au făcut saltul la care mă aşteptam. Şendroiu debutase cu gol, am văzut că în doi nu a mai progresat. Sunt puţin dezamăgit că nu au crescut unii jucători de la care am avut aşteptări, Şendroiu, Dănăricu, Predescu, Pîrcălabu. Au crescut prea puţin pentru nişte jucători tineri care vor să joace la Liga 1. Să joci 3-4 ani la Liga 3-a şi să nu progresezi, spun doar că e doar vina lor. Ei sunt vinovaţi, au câştigat puţin la forţă, trebuiau să tragă mai tare pentru viitorul lor. Nu vreau să-i dezamăgesc, să le tai elanul, am avut încredere în tineri, am promovat, dar să ajungă sus trebuie să vrei şi să faci şi sacrificii. Lucrul acesta nu a fost în regulă. Am fost puţin dezamăgit. Poate e prima impresie şi mă înşel,  nu vreau nici să deranjez pe cineva sau să le tai elanul acestor tineri”, a comentat Grigoraş.

 

Infrastructura e un dezastru

Totuşi, Grigoraş nu ştie că aceşti tineri de la echipa a doua de mai bine de un an de zile se chinuie efectiv să facă fotbal, fac naveta pentru a se antrena, condiţiile fiind deloc potrivnice fotbalului. Nu e deloc normal ceea ce s-a întâmplat cu terenul doi, fost sintetic, cel care de un an şi două luni de zile a rămas decopertat. Atentatul la fotbal a fost făcut, şi nimeni nu a mai întreprins ceva pentru a remedia prostia făcută de unii habarnişti în ale fotbalului. În aceste zile, acel teren este mai mult folosit de jucătorii de la prima echipă  pentru a-şi parca bolizii de zeci de mii de euro atunci când vin la antrenamente.

Cum e posibil să distrugi un teren care era folosit de juniori şi de cei de la echipa a doua, iar de 14 luni să nu se mai facă absolut nimic!? Cum e posibil asta? Am ajuns în halul în care juniorii se antrenează pe unde pot, pe terenuri improvizate şi în condiţii de Liga a 5-a, iar cei care conduc Pandurii să fie nepăsători! În aceste condiţii, Pandurii nu poate emite pretenţii că are viitor pentru că nimeni nu se sinchiseşte să facă ceva pentru ca lucrurile să intre pe făgaşul normalului. A încercat Edi Iordănescu, dar după ce a creat nişte valuri a trebuit să se potolească şi el şi să-şi vadă doar de antrenat. La o adică, asta nu era treaba antrenorului, ci a celor care se spune că ocupă posturi de conducere la echipa de fotbal.

COSMIN BRUJAN

Distribuie articolul