Pandurii îi cere Primăriei Târgu-Jiu prelungirea contractului de comodat pentru stadionul municipal pentru încă 15 ani

de LM 0


Pandurii îi cere Primăriei Târgu-Jiu prelungirea contractului de comodat pentru stadionul municipal pentru încă un deceniu și jumătate. În cazul neacceptării acestei variante, clubul dorește achitarea unor despăgubiri de 20 de milioane de euro.

Conform unei adrese oficiale, înainte de administratorul special Marin Golea, banii respectivi reprezintă mai puțin de jumătate din pierderile pe care clubul le-a suferit începând cu anul 2014, când primăria a decis unilateral să suspende contractul de comodat pe care îl avea cu Pandurii, și care era valabil până în anul 2020 cu drept de prelungire ulterioară.

Adresa înaintată municipalității vine în contextul în care clubul s-a adresat în instanță ca alți doi membri să fie dați afară din acționariat, pe motiv că nu și-au achitat contribuțiile financiare. Complexul Energetic Oltenia și Consiliul Județean Gorj rămân, însă, în continuare în acționariat, instanța de judecată respingând, zilele trecute, solicitarea formulată de administratorul special. Decizia judecătorilor nu este definitivă.

Acesta este doar unul dintre procesele existente între club și acționari, cel mai important fiind cel prin care Tribunalul Gorj a obligat deja acționarii să achite restanțe de circa 2 milioane de euro. Sentința nu este definitivă, procesul se judecă la Curtea de Apel Craiova. Instanța ar putea da un verdict definitiv în următoarele săptămâni.

Distribuie articolul