Pandurii, echipă fără lider şi marcator

de Admin 0

  • Stoican merge pe mâna actualilor jucători: „Sunt tineri, au calitate, ne vor ajuta”

 

Pandurii are nevoie urgentă de întăriri. Flavius Stoican nu o poate spune oficial, însă se vede clar că această echipă are nevoie de întăriri pe anumite posturi. De exemplu, fundaşii dreapta folosiţi până acum, Samson sau Neagoiţă, nu au treabă cu acest post. Acolo trebuie adus neapărat un fundaş dreapta. Nu mai spunem că nici în atac nu sunt soluţii viabile, Mărgărit sau Dodoi fiind variante de avarie, nicidecum soluţii pentru a salva Pandurii. Este prea bruscă promovarea lor. Nu mai spunem că, în acest moment, Pandurii ar avea nevoie şi de un lider în teren, un jucător cu personalitate care să-i strângă în jurul lui pe tineri. Un Mihai Pintilii ar fi senzaţional, asta pentru că tot se aude că Gigi Becali vrea să-l lase să plece de la Steaua…

 

Să vină întăririle

E groasă rău pentru Pandurii. În actuala formulă, greu de crezut că formaţia târgujiană se va salva de la retrogradare. Dacă oamenii care prin natura funcţiei se ocupă de Pandurii nu fac şi transferuri, atunci se alege praful de acest club. Golea ar face bine ori să plece, ori să aducă la club un profesionist. El nu poate fi profesionist, el este doar un simplu pion.

Păcat totuşi de Flavius Stoican, un antrenor cu reale calităţi, dar care a nimerit la club într-o perioadă nenorocită din punct de vedere financiar şi organizatoric. Dacă nu va fi ajutat, atunci nu va reuşi să scoată corabia la liman. Iar ajutorul ce-i poate fi dat ţine de parafarea a 3-4 transferuri importante. Trebuie neapărat un fundaş dreapta de meserie, unul care să ştie să joace bine măcar una din cele două faze, fie pe cea de atac, însă preferabil pe cea de apărare, pentru că atât Samson, cât şi Negoiţă nu au treabă cu acest post.

Tot urgent trebuie adus şi măcar un atacant, un vârf care să pună presiune pe defensivele adverse. Jucătorii folosiţi până acum, Mărgărit şi Dodoi, sunt departe de cerinţele Ligii 1.

 

Viaţa este o selecţie…intri pe teren, arăţi ce poţi, dacă nu faci bine, treci pe bancă şi îţi aştepţi rândul. Trebuie să muncim în continuare şi să arătăm că partida de la Viitorul a fost doar un accident. La momentul acesta, suntem o echipă mică, avem puţine zile împreună, nu suntem favoriţi cu nimeni. Sper să producem surpriza când nimeni nu ne dă nicio şansă”, Flavius Stoican, antrenor Pandurii.

 

Stoican este rezervat

Surprinzător sau nu, Flavius Stoican nu cere neapărat întăriri. „Eu cred în continuare în aceşti băieţi. Sunt tineri, au calitate, ne pot ajuta. Îmi doresc ca toţi cei care intră să joace să ne răsplătească încrederea. Fiind în perioadă de transferuri pot spune că în continuare suntem atenţi şi luăm în calcul aducerea oricărui jucător care este peste ceea ce avem noi la echipă. Nu aducem jucători doar de dragul de-a aduce”, a comentat Flavius Stoican.

 

COSMIN BRUJAN

Distribuie articolul