Pandurii, club profesionist cu conducători amatori !

de LM 0

  • Profesionistul în ale fotbalului, Eugen Pîrvulescu a avut uşa închisă la clubul gorjean

 

E de rău. În cazul în care Pandurii va retrograda nu vom mai avea fotbal de Liga 1 pe meleagurile noastre. Mult timp de acum încolo. Automat, clubul va intra în faliment neputând să-şi respecte planul de reorganizare, între noi fie vorba, un plan SF de salvare. Pandurii ar putea ajunge în Liga a 4 a, însă fără susţinere nu va exista nici acolo. Şi atunci întrebarea, cine e vinovat de situaţia creată? Se va vorbi de greaua moştenire, fiecare şef care a trecut pe la cârma clubului va spune că cei dinaintea lui au jefuit clubul şi l-au îngropat. Aşa că nu vom avea nume de vinovaţi, ci o consecinţă: stadion super modern, dar fără echipă de fotbal.

 

Pandurii, subiect de plătit poliţe politice

Se vor arunca săgeţi în stânga şi în dreapta, orice doar pentru a fi aruncată pisica moartă în grădina vecinului. Tipic românesc. Doar nu s-o găsi cineva să ridice mâna şi să spună că el e vinovat. Niciodată nu se va întâmpla asta. Cei care vor urla şi vor căuta zânzanie sunt cei care tac de ceva vreme, iar atunci vor răbufni. Din păcate, prin intermediul sportului se vor căuta să se plătească poliţe politice, se va spune că de fapt partidul X e de vină, iar cei din partidul X vor spune că vinovaţii sunt cei din partidul Y. Se vor vorbi vorbe, nimic concret pentru salvarea sportului gorjean ! Noi, cetăţenii, rămânem fără echipă, dar cu amintiri. Însă, trebuie punctat ceva: mulţi au venit pe biciclete sau pe jos şi au plecat de la Târgu-Jiu în bolizi de lux. Aici a fost Raiul pe pământ, s-a plătit mult şi pentru lipsa de rezultate, jucători sau antrenori au luat bani grei într-o perioadă scurtă, bani pe care în alte părţi nu i-au luat în ani mulţi de muncă. Paguboasă pentru club strategia, şi putem da multe, enorm de multe exemple atât de jucători modeşti cât şi de antrenori care s-au „încărcat” financiar. Putem vorbi de primii ani ai pandurilor în Liga 1. La o adică e uşor să conduci pe banii daţi de alţii. De aici şi războiul iscat de ani buni între polii de putere de la Târgu-Jiu pentru şefia clubului.

 

Uşa închisă lui Pîrvulescu!

Revenind la fotbal, această echipă putea fi salvată în al 12-lea ceas, în iarnă. Măcar fotbalistic, însă trebuia îndeplinită o condiţie: la şefia clubului să fie pus un PROFESIONIST. Şi nu trebuia căutat mult după acel nume pentru că profesionistul Eugen Pîrvulescu era dispus să vină şi să se înhame la o muncă grea. A şi declarat că vine pe bani puţini, doar să salveze echipa. Însă, a avut uşa închisă. Omul ştie fotbal, este cunoscut în fotbalul mare, aşa că s-ar fi descurcat într-o situaţie disperată aşa cum a fost cea de la Târgu-Jiu. Omul acesta avea capacitatea de-a convinge fotbalişti să joace şi pe 1.000 de euro, însă nu a fost dorit în club. În aceste condiţii, cei care nu l-au vrut la echipă devin principalii vinovaţi în cazul în care echipa va muri din punct de vedere sportiv. Ambiţii sau orgolii, invidie sau nepăsare, acestea au fost cauzele refuzului de a-l aduce pe Eugen Pîrvulescu la Pandurii.

Avem şi numele celor care aveau puterea de a-l numi la echipă, dar nu au făcut-o. Inexplicabil.  Este vorba de cei doi administratori, Marin Golea şi Emanoil Ciobanu. Cei doi cetăţeni nu au treabă cu fotbalul profesionist, aşa că nu au realizat, deşi li s-a spus, că echipa are nevoie de profesionişti în conducere pentru a se salva. Cei doi au crezut că lucrurile vor merge bine de la sine şi că principala luptă va fi aprobarea planului. Fals! Iată, planul a fost aprobat, dar dacă echipa va retrograda nu va mai putea fi respectat. Deci, tot la fotbal ajungem, că deh, vorbim de o echipă de fotbal. Nu de o uzină sau o carieră de mină.

Şi iată-ne că vorbim de o echipă de fotbal cu statut profesionist dar care depinde de semnătura a doi oameni care efectiv nu trebuie a fi suspectaţi că au vreo treabă cu fotbalul profesionist de Liga 1. Probabil, ei o să spună că nu e rolul lor să salveze echipa sportiv, însă lucrurile nu stau chiar aşa. Ei au avut puterea şi nu au adus omul de fotbal în club. S-a dovedit în trecut că fără un om de fotbal în conducere eşti condamnat să mori, întâmplări petrecute chiar la echipa gorjeană. Iar Pandurii, fără om de fotbal în conducere a retrogradat de două ori! Probabil urmează a treia oară, iar acum va fi definitiv, va fi capital!

Aşa că la vară o să tot stăm pe marginea drumului, o să ne uităm la stadionul gol şi o să ne punem întrebarea: cine a omorât Pandurii!? Greu de spus cine, însă avem un indiciu. Greaua moştenire. Asta o să ni se spună! Nimeni nu va fi vinovat!

 

Notă: Nu căutăm vinovaţii! Vrem să avem stadion şi echipă de Liga 1. Rândurile de mai sus constituie părerea unui simplu cetăţean, iubitor de fotbal. Acest material, ca şi altele nu au un scop ascuns, urmăresc doar să avem fotbal la Târgu-Jiu. Vrem sport, nu războaie politice ! X şi Y să-şi dea mâna şi să urmărească binele sportului gorjean. Nu să-şi plătească poliţe politice.

 

C.BRUJAN

Distribuie articolul