Pandurii atacă Voluntari cu gândul la victorie

de LM 0

Fotbal, Liga 1 / Pandurii – FC Voluntari (duminică, ora 18.00)

O nouă finală pentru Pandurii. Un nou meci pe teren propriu pentru echipa gorjeană, de data aceasta contra celor de la FC Voluntari. Un joc pe care gorjenii îl abordează cu gândul doar la victorie, la cele trei puncte ce pot fi vitale în lupta pentru salvarea de la retrogradare. Dacă cei de la Voluntari par scutiţi de grijile retrogradării, oltenii au sabia băgată în gât, aşa că vor juca să culeagă ceva la finalul partidei. Dacă vor fi trei puncte va fi extraordinar, iar dacă va fi un punct speranţele de salvare vor continua să existe…

 

Din punctul de vedere al lui Flavius Stoican, meciul cu FC Voluntari este unul extrem de important, aşa că vrea maxim de la el. „Este o partidă dificilă. Mai sunt 7 jocuri, cred că este cea mai importantă dat fiind faptul că este prima. Întâlnim o echipă cu jucători cu mare experienţă, Cernat, Costin Lazăr, plus ceilalţi care vor să demonstreze că au valoare de Liga 1. Pe noi ne interesează punctele, aşa că vrem victoria”, spune Flavius Stoican.

Tehnicianul pandurilor promite să facă un meci bun. „Noi vom face o partidă bună. Ştim cât de important este fiecare punct pus în joc. O să avem determinare, agresivitate, facem pressing, punem presiune pe echipa adversă din primul minut. I-am urmărit în meciul cu Concordia, am văzut că au avut şi momente de dificultate, am văzut că au fructificat fiecare situaţie creată, dar atunci când sunt sub presiune fac greşeli. Începem meciul din primul minut în pressing”, mai susţine Stoican.

În plus, echipa adversă  ar trebui să aibă un tonus fizic sub cel al pandurilor, şi asta pentru că ei au avut meci în Cupa României. „Nu le va fi uşor, vor acuza probabil o stare de oboseală. Este un avantaj pentru noi că ei au jucat şi în Cupa României. Noi vom face totul să luăm punctele din acest meci. Jucăm acasă, de fapt pe teren neutru la Severin, am văzut că diferenţa dintre echipe nu este foarte mare. Clar, echipa care va câştiga va fi cea care va face cele mai puţine erori, plus determinarea jucătorilor. Mi-aş dori să câştigăm. Contează cum vom arăta pe teren. Nu ştiu dacă va fi un eşec dacă va fi un egal. La final voi fi realist.”, a mai punctat Stoican.

 

Cine apără?

Tot antrenorul gorjenilor are şi un marte semn de întrebare, pe cine va titulariza între buturi. „Stanca nu este 100% medical. În ultima perioadă sunt foarte încântat de ce am văzut la ambii portari de rezervă. Mi-au plăcut ambii, şi Laurenţiu Popescu şi Daniel Popescu. Ambii au şanse egale. O să am o discuţie cu Vali David, important ce vede şi el, iar decizia finală o să o iau eu cine va fi titular”, mai spune Stoican.

 

COSMIN BRUJAN

Distribuie articolul