Panduri fără bani şi fără poftă de fotbal!

de LM 0

sport-1

  • Grig, după meciul nereuşit de la Dinamo: „Nu cred că a fost o formă de protest jocul lor, nu e rea-voinţă”

 

Pandurii a comis-o în meciul cu Dinamo. Gorjenii au cedat cu 4-0, evoluţia echipei gorjene fiind lamentabilă, cel puţin în prima parte. Efectiv, primele 45 de minute au fost penibile, greu de explicat. Au fost însă unii chiar la tv care au spus că elevii lui Grig au lăsat-o mai moale pentru că nu şi-ar fi primit banii. Judecând după prestaţia lamentabilă din primele 45 de minute, ai înclina să începi să ai dubii, însă e greu de crezut că jucători profesionişti gen Sînmărtean, Herea, Antal sau Ţucudean îşi bat joc de ei însuşi. Aşa că în picioare rămâne ideea că echipa nu a fost conectată la acest meci, de vină fiind situaţia financiară, mai exact restanţele financiare de luni bune. Aşadar, ioc bani, ioc şi fotbal!

 

Au luat multe şi puteau să mai ia!

Autogol în minutul 4, apoi o prestaţie penibilă ce a mai fost taxată cu încă două goluri, dar plus alte 2-3 ratări mari ale dinamoviştilor. Nu se supăra nimeni dacă la pauză era 5-0 pentru Dinamo! Pandurii a jucat penibil în primele 45 de minute, a arătat ca o echipă ruptă, o echipă care e măcinată de probleme. Adevărat este că joi dimineaţa, jucătorilor li s-a promis în proporţie de 99% că până vineri seara îşi vor lua un salariu, dar vorba unui membru AGA, uneori 1% e mai mult decât 99%. Aşadar, jucătorii nu şi-au luat salariul promis, însă sunt semnale că până mâine în conturile jucătorilor ar intra acei bani promişi. În mod clar, fotbaliştii de la Pandurii s-au simţit minţiţi, aşa că nu au avut prea mult chef să joace cu Dinamo.

 

„Nu a fost o formă de protest”

La finalul unui meci pierdut categoric, Grigoraş a încercat să caute răspunsul la evoluţia echipei sale. Tehnicianul nu ia în calcul varianta prin care jucătorii s-ar fi dat la o parte în meciul cu Dinamo, o variantă pe care au pus-o pe tapet diverse persoane din lumea fotbalului. „Nu cred că a fost o formă de protest. Nu pot acuza jucătorii de rea-credinţă pentru evoluţia din prima repriză în care am fost dominaţi la toate capitolele. Puteau alege alt mod pentru a protesta, nu, pur şi simplu nu s-au putut concentra. A fost, de departe, cea mai proastă repriză a noastră din ultimii 5-6 ani. Nu avem nicio scuză. Sperăm că lucrurile se vor îndrepta. Vom spera până la final, asta este datoria noastră. Eu voi fi ultimul care să cedez. Avem promisiuni, vrem ca măcar în al 12-lea ceas să se rezolve ceva, ca să ducem până în iarnă corabia şi să nu clacăm. Vom vedea săptămâna viitoare ce se va întâmpla. O să aşteptăm! Au trecut destul de multe luni de când nu s-a întâmplat nimic. O să aştept până la final, să vedem ce se întâmplă. Vom continua atât timp cât vom putea. Ar fi păcat ca echipa să moară”, a comentat Petre Grigoraş.

 

„Sunt victime, nu vinovaţi!”

Preşedintele pandurilor, Narcis Răducan, spune şi el că jucătorii nu au lăsat-o mai moale în semn de protest. „Consider că jucătorii sunt victime, nu vinovaţi. Cuvântul de ordine este deconectare. Tot ce s-a petrecut în ultimele zile şi-a pus amprenta. Am sperat că băieţii vor ajunge la o stare de spirit de competiţie, dar, din păcate, primele minute ne-au demonstrat că suntem deconectaţi”, a comentat şi Narcis Răducan.

Singurul jucător din tabăra pandurilor care a vorbit după meciul cu Dinamo a fost atacantul Vali Alexandru. Acesta a subliniat faptul că el şi colegii lui aşteaptă banii în zilele viitoare. „Eu sper să se rezolve situaţia, pentru că ar fi păcat… Este absolut anormal ce se întâmplă. Îţi promit de atâta timp, dar din păcate asta este România! Nouă ni s-a promis că banii ne intră vineri, vineri ni s-a zis că nu s-a putut şi că vor intra luni sau marţi. Aşteptăm…”, a comentat Vali Alexandru.

COSMIN BRUJAN

Distribuie articolul