Padocul de câini va fi mutat, în ciuda împotrivirii consilierului Paraschiv. Ce argumente are

de LM 0


În ciuda vociferărilor consilierului Paraschiv, padocul din zona CET a Târgu Jiului va fi mutat. Decizia a fost luată în ședința de luni după-amiază a Consiliului Municipal.

În ultimele săptămâni, Mihai Paraschiv a criticat intenția mutării adăpostului de maidanezi, comentând fie că municipalitatea nu are alocate fondurile necesare construirii unui nou padoc, fie că în zona gropii de gunoi, acolo unde va fi amplasat, nu există utilități.

Liberalul s-a opus și la votul din ședință. Ulterior a declarat că, în opinia sa, este insuficientă suprafața de 6000 de metri pătrați, a noii locații. „Mi-aș fi dorit să văd un teren mult mai mare pentru această activitate, să nu ne trezim peste 6-7 ani că nu există spațiu suficient. Dacă vrem să-l mutăm, trebuie să ne gândim pe termen lung, să avem cabinete veterinare, spații pentru depozitarea mâncărurilor, pentru eventualele cadavre, legislația obligă la astfel de spații. Singurul adăpost făcut la standarde este cel de la Motru, din mandatul primarului trecut, și putea fi luat ca exemplu. Inițial era vorba de un spațiu de 10 mii de metri, acum am văzut în schița cadastrală că sunt numai 6500, consider că este insuficient pentru câinii care sunt acum în padoc”, a explicat Paraschiv.

Paraschiv are și un interes personal legat de padoc. Soacra sa conduce Asociația Pro Animals, care deține cel de-al doilea adăpost, de lângă cel al societății Edilitara. Liberalul zice că primăria este obligată să le mute pe ambele.

„Acolo există un contract de închiriere cu Primăria până în 2020. Dacă ne gândim la mutare, trebuie să ne gândim întru-totul, nu este de ajuns să mutăm 400 din cei 1500. Nu știu unde ar putea să ducă cei o mie și ceva de câini de acolo, sunt până la urmă proprietatea municipalității, nu sunt ai asociației de acolo. Există o clauză prin care pot muta locația dacă municipalitatea dă altă destinație locației respective. Ei folosesc 5 mii și ceva de metri pătrați pentru o mie și ceva de câini, în linii mari. Nu poți să gândești doar o parte, doar cei de la Edilitara să fie mutați”, a mai spus Paraschiv.

Aurel Popescu a declarat că ambele padocuri vor fi mutate. Dacă, totuși, Pro Animals se va opune, n-are decât să-și facă propriul centru canin, a comunicat viceprimarul Târgu Jiului.

În bugetul pe acest an sunt prinse numai 250.000 de lei pentru mutarea padocului dar Popescu zice că vor mai fi alocați bani, la rectificarea bugetară din vară. „Este absolut normal să fie un transfer în bloc, să fie mutate ambele padocuri pentru că ne dorim ca acea zonă să fie una comercială respectabilă, una în care cetățenii pot merge fără probleme. Normal ar fi ca cele două padocuri să fie transferate în zona pe care noi am identificat-o. Dacă societatea privată are altă variantă, altă posibilitate, nu este nicio problemă, își poate realiza singură un centru canin unde să-și poată desfășura activitatea. Termenul de demarare poate fi și peste câteva zile, după ce a fost vizat și de Prefectură, el poate să continue lejer, după luna iunie urmează o rectificare bugetară și pot fi alocate și alte sume”, a spus Popescu.

Distribuie articolul