Padoc pentru câinii vagabonzi din Turceni

de LM 0

padoc

Problema câinilor comunitari este în atenţia noului primar al oraşului Turceni. Reprezentanţii primăriei primesc tot mai des reclamaţii din partea cetăţenilor care cer ridicarea de pe stradă a maidanezilor agresivi. „Ştim situaţia, am primit sesizări din partea cetăţenilor şi încercăm în cel mai scurt timp să rezolvăm această problemă cu care ne confruntăm. Tocmai de aceea s-a şi construit la Turceni un padoc ce sperăm să fie funcţionabil în cel mai scurt timp”, a declarat primarul oraşului Turceni, Cristina Cilibiu.

 

Padocul trebuie autorizat

Turceniul are un adăpost nou pentru câini. „Lucrările de construire s-au finalizat. Mai trebuie dotat cu tot ceea ce trebuie pentru ca să fie şi funcţionabil. Este o problemă importantă pentru noi această situaţie cu câinii comunitari şi îi acordăm o atenţie sporită. În acest padoc putem avea până la un număr 50 de câini, ceea ce este foarte bine. Ştiţi că legislaţia în acest sens este foarte complexă, aşa că o să avem nevoie să facem un contract cu un medic veterinar, iar apoi să urmăm paşii pentru procedura de autorizaţie a padocului”, a mai declarat edilul din Turceni, Cristina Cilibiu.

 

„Un subiect sensibil”

Tot primarul de Turceni spune că problema câinilor comunitari este una veche. „De foarte mult timp cetăţenii din localitatea noastră s-au confruntat cu această problemă. De ani de zile este un subiect sensibil şi care nu şi-a găsit până acum rezolvare. Este adevărat că şi legislaţia este stufoasă, dar trebuie rezolvată această situaţie”, a mai declarat Cristina Cilibiu.

 

Investiţie costisitoare, dar necesară

Costurile pentru acest padoc se ridică la câteva miliarde de lei vechi. „Este o investiţie costisitoare, însă, mă repet, necesară. Doar pentru dotarea padocului ar fi nevoie de 1,5 miliarde lei vechi, ceea ce nu este puţin. Acum trebuie făcut cumva un compartiment în cadrul serviciului public. Probabil va fi o firmă care se va ocupa de câinii comunitari din Turceni, însă trebuie să fie o firmă ce ar trebui să aibă ca obiect principal de funcţionare acest serviciu”, a mai declarat Cristina Cilibiu.

CRISTI POPESCU

Distribuie articolul