PACT pentru o nouă clasă politică în Gorj

de LM 0

votare-urna-630x360

Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor (PACT) anunţă lansarea unui proiect fără precedent în politica românească, care-şi propune să redefinească relaţia dintre cetăţeni şi aleşi: campania candidez. eu. Prin acest demers, PACT are ca obiectiv implicarea cetăţenilor activi și integri din Gorj în cursa electorală, singura soluție pentru schimbarea politicii românești: din politică pentru politicieni în politică pentru cetățeni.

 

Cum funcționează candidez.eu? 

„Candidez.eu se adresează fiecărui cetățean cu drept de vot din judeţul Gorj. Susţinem oameni implicați în și pentru comunitate și oamenii care cred că pot schimba în bine România prin instrumente politice. Mai exact, prin asumarea unor candidaturi la alegerile din iunie pentru funcția de consilier local, consilier județean și/sau primar. Toți cei care se gândesc să se înscrie în cursa electorală ca independenți și se regăsesc în principiile promovate de PACT se pot înscrie pe portalul candidez.eu până pe data de 26 martie, ora 23:59. Totodată, utilizatorii portalului pot propune candidați pentru comunitățile lor”, se arată într-un comunicat de presă al PACT.

Echipa PACT va selecta candidații pe baza profilului definit, cu respectarea criteriilor de integritate și a principiilor și valorilor PACT, iar în cursul zilei de 28 martie toţi cei înscrişi vor fi anunţaţi personal prin e-mail sau la telefon cu privire la selecția finală.

 

Trening pentru candidaţi

„Candidații selectați vor fi invitați în intervalul 1-3 aprilie la un program intensiv de training politic susținut de experți PACT în comunicare politică și campanii electorale. Este vorba despre cel mai complet program de pregătire a candidaților, cu instrumente de ultimă generație folosite în campaniile din SUA și Europa de Vest, adaptate la contextul românesc”, mai anunţă reprezentanţii PACT.

În plus, PACT va pune la dispoziție candidaților care vor fi selectați prin campania candidez.eu tot pachetul de resurse PACT pentru participarea în alegeri (vizibilitate, social media, pregătire campanii, legislație etc.).

În intervalul 4-26 aprilie, candidații independenți vor strânge, inclusiv cu sprijinul PACT, numărul necesar de semnături pentru candidatura oficială. Tot în această perioadă, Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor va sprijini organizarea lansărilor candidaţilor în judeţul Gorj.

PACT va susține activ candidații independenți selectați pe tot parcursul campaniei electorale și în ziua alegerilor. Ulterior, PACT va continua să coaguleze o comunitate de candidați implicați, competenți și integri din judeţul Gorj în perspectiva alegerilor parlamentare din noiembrie.

CRISTI POPESCU

Distribuie articolul