Orban, așteptat pe 20 decembrie la Târgu-Jiu ca să tranșeze tensiunile dintre Romanescu și Vâlceanu

de LM 0


Ludovic Orban, așteptat pe 20 decembrie la Târgu-Jiu ca să tranșeze tensiunile dintre Romanescu și Vâlceanu. ”Există un conflict între cei doi, știm și noi, membrii de partid. I-am recomandat lui Dan Vâlceanu, încă de acum două săptămâni, să încerce să-l închidă” spune primarul Liviu Cotojman. Și Mihai Paraschiv afirmă că se impune intervenția forurilor superioare.

Tensiunea dintre cele două tabere, Vâlceanu și Romanescu, din cadrul PNL Gorj, s-a acutizat în ultima perioadă, odată cu scandalul Rotaru. Primarul Târgu-Jiului a declarat, la Radio Infinit, că-și dorește o discuție cu liderii de la centru.

La Interviurile Infinit FM, vicepreședintele Gheorghe Grivei, a reacționat afirmând că-n ceea ce-l privește, Marcel Romanescu nu reprezintă un subiect.

Grivei a mai spus că nu l-a auzit niciodată pe Marcel Romanescu exprimându-și nemulțumirile în forul de conducere al PNL Gorj.

Gheorghe Pecingină are cam același ton la adresa primarului Târgu-Jiului. Vicepreședintele liberal zice că nu cunoaște și nici nu-l interesează ce nemulțumiri are Marcel Romanescu.

Consilierul municipal Mihai Paraschiv, însă, este de acord cu primarul Romanescu. Afirmă că se impune intervenția centrului și că numai cei rău intenționați nu observă tensiunile din filială. Paraschiv consideră că proiectul de destituire a lui Marian Rotaru din fruntea Direcției de Patrimoniu, inițiat de Eduard Berca, reprezintă un afront la adresa primarului Romanescu.

Întrebat dacă tensiunile din PNL Gorj au legătură și cu listele de candidați pentru la alegerile locale și parlamentare din 2020, Mihai Paraschiv a răspuns că, deocamdată, n-au avut loc discuții pe această temă.

Liviu Cotojman, primarul PNL de la Roșia de Amaradia, zice că le este cunoscut tuturor membrilor din organizație conflictul dintre liderii de la județ și municipiu. Speră ca lucrurile să intre pe un făgaș normal din 20 decembrie, odată cu sosirea lui Ludovic Orban la Gorj. Cât despre candidaturile din 2020, Liviu Cotojman susține că listele, atât la locale cât și la parlamentare, vor fi întocmite din oameni care vor aduce voturi în alegerile care urmează.

Distribuie articolul