Obligați să returneze sumele încasate ILEGAL de la AJOFM Gorj

de LM 0

Șapte gorjeni au fost condamnați definitiv într-un dosar în care au fost acuzați că au încasat ilegal subvenții de la Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă.

Curtea de Apel Craiova a dat sentința, stabilind pedepse cuprinse între 2 ani și 2 ani și 3 luni de închisoare. Niciunul dintre inculpați nu va ajunge, însă, în spatele gratiilor, executarea pedepselor fiind suspendată și înlocuită cu un termen de încercare mai mare cu 2 ani decât pedeapsa penală.

Irina Rușeț, Mioara Oțelea, Maria Popescu, Eugenia Păsărescu, Eugenia Pîslea, Maria Rîcea și Vasile Gurițoiu sunt persoanele pe care judecătorii le obligă să restituie către AJOFM Gorj banii încasați ilegal drept ajutor de șomaj, în urmă cu circa un deceniu.

Sumele care trebuie returnate variază între 10.000 și 31.000 de lei, fiecare inculpat încheind o înțelegere cu AJOFM în baza căreia s-a angajat la returnarea a câte 200 de lei lunar. Asta înseamnă că prejudiciul va fi achitat  pe o perioadă ce poate ajunge și la 15 ani, fără a fi pusă la socoteală dobânda pe care fiecare inculpat în parte trebuie să o suporte la suma brută.

Distribuie articolul