O parte dintre inculpații din „Mafia Cărbunelui“ și-au recunoscut faptele

de LM 0

mafie

Suspecții din dosarul „Mafia Cărbunelui“, acuzați de furt și de tăinuire, și-au recunoscut faptele și au solicitat instanței Tribunalului Gorj să fie judecați conform procedurii simplificate. Este vorba de transportatorii de cărbune care le ofereau șpăgi polițiștilor pentru a fi lăsați să treacă nestingheriți pe drumurile publice.

„Admite cererile de judecare a cauzei potrivit procedurii simplificate, formulate de inculpaţii Boboc Constantin Claudiu, Popescu Nicolae, Cărăgui Constantin şi Işfan Nicolae. Stabileşte termen pentru pronunţare la data de 27.04.2016“, se arată în hotărârea instanței de judecată.

 

Cauză disjunsă

Ceilalți inculpați se vor judeca în continuare, față de aceștia fiind disjunsă cauza. „În baza art. 46 C.pr.pen. disjunge cauza cu privire la inculpaţii Milodin Gheorghe, Milodin Nicolae, Manolache Constantin, Glaje Florin, Staicu Nicolae Marinel, Ungureanu Daniel, Vîlceanu Gheorghiţă, Udrea Sevastian, Vlăduţu Florin Gabriel, Gheară Marin Paul, Ciuciuc Dan, Găman Ştefan şi Butură Vasile Geani şi dispune formarea unui nou dosar, potrivit dispoziţiilor art. 111 alin. 4 din Regulamentul de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti“, au mai decis magistrații.

Conform oamenilor legii, prejudiciul din acest dosar se ridică la 3,7 milioane de lei, fiind vorba de furtul a 50.000 de tone de cărbune, din instalaţiile de transport ale Complexului Energetic Oltenia.

ALIN PETRE

Distribuie articolul