O fetiţă de nici 2 ani luptă pentru a supravieţui. O poţi ajuta!

de LM 0

fetita-probleme

Maria Coiculescu, de un an şi şapte luni, din Târgu-Jiu, suferind de dermatomiozită, are nevoie de un aparat special pentru respirat. Fetiţa nu poate respira singură, iar părinţii copilei încearcă să strângă suma de 18.480 de euro, pentru a achiziţiona pachetul de ventilaţie respectiv. Închirierea unui astfel de aparat costă lunar suma de 900 de euro.

 

Boală rară

La vârsta de un an şi 2 luni, mama Mariei a observat că fetiţa nu îşi mai ţinea bine capul şi obosea foarte repede. Au mers la Timişoara, fetiţei i-a fost făcut un RMN şi o electromiogramă, în urma rezultatelor fiind trimişi la Bucureşti, la Spitalul  9. Analizele au fost repetate şi trimise în Germania, Belgia şi Franţa. A urmat o biopsie a muşchiului de la picioruş şi acolo s-au observat anumite modificări. O echipă de medici din Franţa au pus diagnosticul de DERMATOMIOZITĂ, fiind prescris şi tratament.  Dermatomiozita este o boală inflamatorie autoimună foarte rară, care cauzează slăbirea muşchilor şi erupţii pe piele.

După două săptămâni de tratament cu Solumetrol, fetiţa a făcut pneumonie de aspiraţie (tot ceea ce nu putea înghiţi i se ducea în plămâni, inclusiv saliva), fiind astfel transferată la Spitalul Marie Curie. Din cauza faptului că boala s-a complicat şi că jumătate din plămân s-a comasat (uscat) a fost nevoie de o intervenţie chirurgicala pentru a i se monta o traheostomă, în acest moment fiind ajutată să respire de un aparat de ventilaţie fără de care nu poate trăi.

 

Nu îşi mişcă decât degetele

Copila nu îşi poate mişca decât foarte puţin degetele şi mai rosteşte câte un cuvânt, dar cu toate acestea a rămas un copil luptător. Părinţii şi una dintre bunice sunt la Bucureşti cu fetiţa, de aproape 5 luni şi, neavând alte posibilităţi, dorm în maşină. Nu îşi pot aduce fetiţa acasă, fiindcă ea nu poate respira singură, părinţii fiind nevoiţi fie să închirieze pachetul de ventilaţie, fie să îl cumpere. Închirierea costă 900 de euro pe lună, iar achiziţia 18.480 de euro. Nu se poate realiza nici mutarea la secţia de pediatrie din Târgu-Jiu, fiindcă nu există aparatele necesare pentru a fi ţinută în viaţă. Tatăl fetiţei şi câteva rude au fost la diverse autorităţi ale statului pentru a obţine ajutor în procurarea pachetului de ventilaţie, dar nu au avut succes. Pachetul va fi donat Spitalului Judeţean Târgu-Jiu, după ce va fi folosit de fetiţă.

Contul pentru donaţii este: RO05BRDE200SV53501902000, deschis pe numele Coiculescu Puiu Ion.

CĂTĂLIN STOICA

Distribuie articolul