O femeie, prima la examenul pentru angajare în Poliţia Gorj

de LM 0

politiste1_13968000

O femeie a obținut cel mai bun rezultat la concursul organizat pentru ocuparea celor 11 posturi de agenți de poliție la posturile din mediul rural din judeţul Gorj, prin încadrare directă, din sursă externă. Este vorba de Nicoleta Udrescu, care a obținut media 9,70 și va fi polițistă în localitatea Drăgotești. Marian Borcan a obținut al doilea rezultat, 9,62, și va ocupa posatul de agent de poliție în comuna Logrești. Aceeași medie a fost obținută de Cătălin Udriște, care va lucra ca polițist în localitatea Samarinești.

La Runcu, unde s-a înregistrat o concurență acerbă, postul a fost ocupat de o femeie. Este vorba de Georgiana Jucătoru, care a obținut media 9,25.

 

192 de candidaţi pe 11 posturi

192 de candidați au susținut proba scrisă a concursului pentru ocuparea posturilor vacante din sursă externă. Lucian Stroe, purtătorul de cuvânt al Poliției Gorj, a precizat că trei dintre cei 11 candidați care vor fi încadrați pe posturi sunt femei.

 

Unde vor lucra viitorii polițiști

Cele 11 posturi disponibile sunt pentru localitățile: Runcu, Samarinești, Bolboși, Borăscu, Drăgotești, Mătăsari, Slivilești, Crușeț, Logrești, Alimpești și Roșia de Amaradia.

Candidaților declaraţi „admis” la concurs li se vor acorda gradele profesionale în funcţie de pregătirea lor şi de vechimea în specialitatea corespunzătoare studiilor absolvite, raportate la cerinţele postului. Aceştia sunt încadraţi în funcţiile minime prevăzute de lege corespunzătoare gradelor profesionale acordate, pe o perioadă de probă de 6 luni. După încadrarea ca polițiști, acestora nu le pot fi modificate raporturile de serviciu prin delegare, detaşare, mutare şi transfer timp de cel puţin trei ani de la numirea în prima funcţie, cu excepţia situaţiei în care intervine reorganizarea unităţii.

ALIN PETRE

Distribuie articolul