Nume sonore din Gorj, pe lista datornicilor la stat

de LM 0

datorii

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a publicat, în premieră, lista persoanelor fizice cu datorii la stat. Pe „lista ruşinii” apar peste 1000 de gorjeni, printre care şi nume foarte cunoscute de politicieni, avocați, executori judecătorești, notari sau medici. Cea mai mare datorie o are notarul public Ovidiu Păsărin, care datorează statului suma de 679.000 de lei. Executorul judecătoresc Nicolae Gagiu se află și el în topul datornicilor, cu suma de 257.000 de lei. La rându-i, notarul Nicolae Popescu-Bejat, fiul fostului prefect de Gorj, are o datorie la bugetul de stat în cuantum de 194.000 de lei. Mircea Medințu, care deține un birou cadastral, are de plătit la stat suma de 120.000 de lei.

 

Avocați cu datorii record

Mai mulți avocați cunoscuți figurează pe lista rău-platnicilor. Este vorba de Liliana Clima, avocata lui Marcel Țundrea, gorjeanul care a stat 12 ani în spatele gratiilor fără să fie vinovat, are o datorie la stat de aproximativ 61.000 de lei. Marcel Donoiu, avocatul care a fost acuzat de viol de către o minoră, figurează în lista publicată de Ministerul Finanțelor cu o datorie de 163.000 de lei.

 

Afacerişti cu datorii

Omul de afaceri Viorel Cremeneanu, din Târgu-Jiu, are o datorie la bugetul de stat de 14.000 de lei. Fiul acestuia, Mădălin Cremeneanu, figurează și el cu o restanţă de aproape 6.300 de lei. Şi fratele senatorului Dian Popescu, Gabriel Titus, administratorul Maserati SRL, apare cu o datorie de circa 6000 de lei. Şi Iulia Vînă, fosta viceprimăriţă din Târgu-Jiu, apare cu o datorie de 1.638 lei.

 

Negrescu, pe lista datornicilor

Pe lista datornicilor apare și actorul Marian Negrescu, directorul Teatrului „Elvira Godeanu“ din Târgu-Jiu, care are de plătit la stat peste 37.000 de lei. Medicul ORL Carmen Braia are de achitat statului nu mai puţin de 8500 de lei.

 

Catrinoiu și Vîlceanu, pe lista rău-platnicilor

De pe lista publicată de ANAF nu lipsesc oamenii politici. Matei Catrinoiu, președintele PNȚCD Gorj, are o datorie la bugetul de stat de 178.000 de lei, iar Dan Vîlceanu, copreședintele PNL Gorj, apare cu o restanță de 2900 de lei. Cu toate acestea, liderul liberal susține că nu are vreo datorie: „Dacă am fost pe lista respectivă, nu mai sunt. Nu am datorii. Nu am primit vreo înştiințare de la finanțe că am datorii. Singurele datorii care ar fi putut să existe pe persoană fizică ar putea să provină din impozitul pe venit din chirii. Am văzut o declarație dată de șeful ANAF că ar mai putea să apară erori pe lista respectivă“.

ALIN PETRE

Distribuie articolul