Noi contre Borcan-Bobaru pe tema Uzinei Mecanice Sadu. „Unde sunt banii de la Serviciul Public și alte bunuri luate cu japca?”

de LM 0


Noi contre Borcan- Bobaru pe tema Uzinei Mecanice Sadu.

La Interviurile Infinit FM, liderul ALDE care este și președinte de sindicat în cadrul fabricii de armament, a amintit de procesul cu Primăria Bumbești-Jiu care cere achitarea taxelor și impozitelor neplătite din 2006, în valoare de 50 de miliarde de lei vechi.

”Unde sunt banii de la Serviciul Public și alte bunuri luate cu japca? N-au fost cedate, o fost mascaradă de proces” a tunat și fulgerat președintele Sindicatului Liber al Salariaţilor UM Sadu.

Marius Borcan se referea la o parte din patrimoniul fabricii de armament care, de-a lungul anilor, a ajuns în posesia Primăriei Bumbești-Jiu.

În replică, primarul Constantin Bobaru spune că și-ar dori să poată recupera dările neplătite de UM Sadu, dar nu crede că se va întâmpla prea curând. Cât despre stadionul și casa de cultură preluate de la fabrică, edilul zice că erau în domeniul public din 1999 și că e bine c-au ajuns la primărie pentru că au fost reabilitate.

Marius Borcan a spus și că primarul Bobaru a adus deservicii UM Sadu atunci când a declarat că se lucrează cu utilaje din 1939.

”Probabil, s-a dorit răul unității și atunci când am fost reținut eu și întreaga conducere a fabricii” a mai comentat liderul sindical.

În martie 2013, directorul general de la vremea respectivă al Uzinei Mecanice Sadu, Nicolae Dijmărescu, şeful serviciului de pază, Marius Borcan precum şi alţi cinci angajaţi au fost reţinuţi, într-un dosar de trafic de armament. În 2014, Borcan a fost achitat.

În replică, Constantin Bobaru zice c-a vorbit despre utilajele din 39 doar pentru a atrage atenția că, fără o infuzie de capital, situația va redeveni critică la UM Sadu.

”Peste câteva luni, oamenii ar putea pleca, din nou, acasă fără bani” susține edilul.

Distribuie articolul