Ninsorile au cauzat haos în Târgu Jiu și în Gorj! Cosmin Popescu și Romanescu, nemulțumiți de situație

de LM 0


Popescu și Romanescu, nemulțumiți de modul în care s-a făcut deszăpezirea în municipiu și-n județ, în aceste zile. Președintele Consiliului Județean i-a reproșat, luni, consorțiului de firme Ydail-Metalcolect-Romstrade că a intervenit cu întârziere în zona Bustuchin-Logrești, în vreme ce Marcel Romanescu le-a cerut șefilor Edilitara să rezilieze contractele cu firmele care trebuiau să curețe zăpada de pe străzile municipiului. Romanescu a povestit că unul dintre șoferii de pe utilaje a fost găsit… dormind.

Președintele Consiliului Județean Gorj s-a declarat nemulțumit de modul în care s-a intervenit, în weekend, pentru deszăpezirea drumurilor județene. ”Timpul de intervenție a fost prea lung în zona Bustuchin-Logrești” a explicat Cosmin Popescu.

Un consorțiu de trei firme- Ydail, Metalcolect și Romstrade- se ocupă de întreținerea drumurilor județene, în baza contractului obținut în urmă cu doi ani.

Târgu-Jiul s-a transformat și el într-un coșmar pentru locuitorii orașului. Străzi pline de zăpadă și bălți, locurile de parcare și așa puține, ocupate de nămeți.

Primarul Marcel Romanescu a dat vina pe Edilitara și firmele subcontractante pentru proasta gestionare a situației. Edilul a cerut să se ia măsuri radicale, adică rezilieri de contracte.

Romanescu le-a povestit jurnaliștilor că unul dintre consilierii săi personali a găsit un angajat al unei firme de deszăpezire dormind pe un utilaj. Conform primarului Romanescu, 4 sau 5 firme au contracte cu Edilitara pentru deszăpezirea Târgu-Jiului. Pe străzi nu s-au prea văzut, însă, utilajele. Edilul Târgu-Jiului i-a transmis directorului Edilitara, Alexandru Zaharia, ”să taie în carne vie” în privința firmelor care trebuie să facă deszăpezirea, și să găsească variante pentru ca orașul să nu aibă de suferit.

Distribuie articolul