Nereguli la un depozit de lemne din Peştişani (VIDEO)

de LM 0

vlcsnap-2016-04-22-11h49m46s33

Poliţiştii gorjeni, împreună cu reprezentanţii Gărzii Forestiere din Râmnicu Vâlcea, au desfăşurat ieri activităţi pentru prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de arbori din păduri, precum şi a faptelor ilegale asociate exploatării, depozitării, transportului şi comercializării materialului lemnos. Acţiunea a fost coordonată de ofiţerii Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, iar la activităţi au participat şi poliţişti ai posturilor de poliţie din judeţ.

În cadrul acţiunii, a fost verificat un depozit de material lemnos din satul Gureni, comuna Peştişani, al unui agent economic care îşi desfăşoară activitatea în acest domeniu. În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au constatat că pentru cantitatea de 484,25 de metri cubi de material lemnos de esenţă fag, aflată în depozit, nu erau îndeplinite condiţiile legale, respectiv nu deţinea documente de provenienţă.

„În urma acestor nereguli constatate, poliţiştii au sancţionat contravenţional societatea comercială cu amendă în valoare totală de 25.000 de lei. Ca măsură complementară, au fost confiscaţi 484,25 de m.c. de material lemnos, în valoare de aproximativ 100.000 de lei, fiind predaţi reprezentanţilor Ocolului Silvic Tismana în vederea valorificării”, anunţă IPJ Gorj.

Distribuie articolul