Nereguli financiare grave la firma Consiliului Judeţean

de LM 0

Reprezentanții Curții de Conturi au constatat o serie de abateri financiare grave la Întreprinderea de Drumuri și Poduri, care au dus la înregistrarea de prejudicii în sumă de peste 3,2 milioane de lei. Potrivit unui raport al Curții de Conturi, cele mai mari prejudicii, de peste 3,1 milioane de lei, au fost înregistrate cu privire la „efectuarea de cheltuieli mult mai mari decât veniturile ce urmau a se încasa ca urmare a nefundamentării corespunzătoare a ofertei pentru realizarea unui obiectiv de investiții, fapt demonstrat pe parcursul execuției lucrărilor, din analiza cheltuielilor pe anumite categorii de lucrări“.

Cu alte cuvinte, cheltuielile privind realizarea unei lucrări au fost mai mari decât veniturile obținute. Este vorba de modernizarea Drumului Județean 672 Ciuperceni-Godinești, Tismana, Topești, Peștișani, Brădiceni, Buduhala, unde IDP a fost asociat cu firma controversatului om de afaceri Alin Ionescu, originar din Gorj, dar stabilit în București, implicat în mai multe anchete de evaziune fiscală. Reprezentanții Curții de Conturi recomandă stabilirea închiderii prejudiciului și luarea măsurilor pentru recuperarea acestuia.

Curtea de Conturi a mai constatat că nu există documente suficiente pentru închirierea unor utilaje. De asemenea, s-a mai constatat eliberarea unei cantități nejustificat de mare de combustibil.

ALIN PETRE

Distribuie articolul