Muncitor mort sub dărâmătura unei case

de LM 0

vlcsnap-2016-07-12-18h31m35s127

Un muncitor a murit, marți dimineața, după ce un zid construit pentru consolidarea unei case bătrânești s-a prăbușit peste el, în comuna Brănești, sat Gilort. Bărbatul a fost găsit mort, după ce salvatorii au încercat timp de două ore să îl scoată de sub dărâmături. „Am trimis o echipă acolo. Lucra la consolidarea unei case. Este vorba despre un bărbat de 37 de ani. A căzut un zid peste el. Primele informații arată că lucra la un angajator din Turceni”, a declarat George Romanescu, inspectorul șef al cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj. Inspectorii de muncă urmează să stabilească dacă au fost respectate normele de protecţie a muncii.

„Lucra la o casă bătrânească. S-au apucat să sape pe sub ea și au făcut un zid care s-a prăbușit peste el”, a precizat Gheorghe Stoichițoiu, primarul comunei Brănești.

Casa veche de un secol este proprietatea unui preot care slujeşte în Italia de câţiva ani. „Lucrarea nu era autorizată; proprietarul nu s-a prezentat la noi. Trebuia un certificat de urbanism, dacă veneau la noi poate nu se întâmpla aşa ceva”, a spus primarul Stoichiţoiu.
Pentru lipsa autorizaţiei, proprietarul va primi o amendă de o mie de lei. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă şi nerespectarea măsurilor de protecţie a muncii. Bărbatul de 37 de ani era căsătorit şi ave două fetiţe.

MĂDĂLINA TUDOR

Distribuie articolul