Muncă la negru pentru reabilitarea DN 66

de LM 0

drum

Un muncitor care lucra la negru, la modernizarea DN 66, în Defileul Jiului, a fost depistat de inspectorii de muncă gorjeni. „Angajatorul depistat cu munca la negru desfăşura activitate pe Defileul Jiului (lucrări de terasamente şi rigole de beton). A fost aplicată o sancţiune pentru utilizarea muncii fără forme legale de angajare în cuantum de 10.000 lei”, anunţă ITM Gorj.

În total, inspectorii ITM au aplicat 13 sancţiuni contravenţionale la zece angajatori, în valoare de 33.500 de lei, pentru neîncheierea, în formă scrisă, a contractului individual de muncă, anterior începerii activităţii şi nerespectarea prevederilor legale referitoare la acordarea repausului săptămânal şi la munca suplimentară.

 

Amenzi pentru nerespectarea securităţii în muncă

Totodată, s-au efectuat 13 controale pentru respectarea prevederilor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă  în care au fost depistate opt neconformităţi pentru care au fost aplicate 8 sancţiuni contravenţionale în valoare de 11.000 de lei. „Principalele neconformităţi pentru care s-au aplicat sancţiuni au fost: instruirea necorespunzătoare a personalului;  lipsa instrucţiunilor proprii de la locurile de muncă; neevaluarea tuturor riscurilor existente; nesemnalizarea echipamentelor electrice şi nepurtarea de către lucrători a echipamentului individual de protecție”, se arată într-un comunicat al ITM Gorj.

(M.T.)

Distribuie articolul