Mulți primari au temeri în privința acordării salariilor în 2019

de LM 0


Mulți dintre primarii gorjeni se tem că le va fi greu să plătească salariile în acest an. De la 1 ianuarie, salariul minim a crescut. În plus, edilii sunt obligați să le acorde angajaților norma de hrană. Toți își fac calcule și așteaptă Legea Bugetului de Stat pe 2019. Gigel Jianu, de la Motru, a decis să taie sporul de condiții vătămătoare pentru a putea asigura noile majorări.

Trei salarii minime au intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2019: cel standard, de 2.080 lei; cel cu observații, de 2.350 lei și cel de 3.000 de lei pentru sectorul construcțiilor. În administrația locală, sunt probleme. Primarii, care s-au grăbit să mărească lefurile după aplicarea Legii Salarizării Unitare, caută, acum, soluții de supraviețuire.

La Motru, edilul Gigel Jianu are nevoie de 3 milioane de lei în plus pe an, pentru a acoperi măririle. Așa că, a decis să taie sporul de condiții vătămătoare.

Dacă nu va fi sprijinit de Consiliul Județean, Liviu Cotojman, primarul din Roșia de Amaradia, ia în calcul reducerea salariilor de încadrare.

Mădălin Ungureanu nu știe, deocamdată, pe ce bani se poate baza în 2019. Edilul din Bălești ia în calcul reducerea, din nou, a lefurilor, pentru că nu are de gând să sacrifice investițiile.

După ce s-a lăudat că are bani de lefuri pentru 2018, acum edilul din Dănești, Emilian Rusu, se plânge că de fapt a rămas fără bani de salarii pe luna decembrie.

Nici Ștefan Blideanu, edilul din Stănești, nu se așteptă să-i fie prea bine în 2019. Zice că și anul trecut abia s-a descurcat cu plata salariilor. Edilul ar fi vrut să crească taxele și impozitele, dar consilierii locali s-au opus.

Distribuie articolul