Morega, nemulțumit de „revoluția fiscală”. „Vor să ia 10 piei de pe privat !”

de LM 0


Dan Ilie Morega a incriminat, miercuri, într-o conferință de presă, măsurile economice „nocive” luate de guvernarea PSD-ALDE și i-a pus la zid pe parlamentarii puterii, Florin Cârciumaru și Mihai Weber dar și pe ceilalți, pentru faptul că nu transmit la centru problemele reale cu care se confruntă județul.

Morega acuză că trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat lasă 2 milioane de salariați din mediul privat românesc cu lefuri mai mici. În plus, spune că este „o măsură nenorocită” care va crește șomajul în țară.

„Cei 2 milioane de salariați nu au încheiat nici până acum acte adiționale la contractele de muncă, deși legea le cere acest lucru. De ce nu ? Pentru că nu le permite substanța, seva financiară, profitul, rentabilitatea. Am stat de vorbă cu un farmacist cu 12 salariați și mi-a spus: „domnul Morega, ca să mențin salariile la 9, trebuie să dau afară 3 pentru că cheltuiala mea cu trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat îmi aduce o gaură în buget de 7000 de lei”. Deci iată cum această măsură nenorocită crește șomajul, nu crește numărul locurilor de muncă și mai grav este că scad salariile mici care devin și mai mici”, a spus Morega.

Morega consideră intolerabilă discriminarea pe care revoluția fiscală o produce între mediul de stat și cel privat, în privința contractelor part-time. Președintele Institutului de Politici Publice nu înțelege înverșunarea guvernanților împotriva capitalului autohton.

Fostul deputat îi consideră vinovați și pe parlamentarii puterii din județ pentru că nu merg la centru cu problemele reale ale oamenilor. Îi acuză de dezinteres total.

Distribuie articolul