Mobilizare la Jupânești pentru reconstruirea unei case distruse într-un incendiu

de LM 0


Mobilizare a localnicilor și a autorităților din Jupânești pentru reconstruirea unei case distruse într-un incendiu, săptămâna trecută.

Un copil care învață foarte bine, dar care are o situație materială și familială dificilă a generat din greșeală incendiul în urma căruia a rămas sub cerul liber. Tatăl băiatul a fost omorât în urmă cu doi ani la Pitești, iar mama l-a părăsit de când era mic. Puștiul de 10 ani este crescut de bunică. Bătrâna tocmai vânduse un apartament, iar banii pe care îi încasase au fost arși în incendiu.

Liderul USR Gorj, Radu Miruță, a fost la Jupânești și s-a interesat de caz, deschizând un cont bancar unde cei interesați pot face donații.

Primarul Petre Gușiță a dat asigurări, însă, că până la sosirea iernii băiatul va avea un acoperiș deasupra capului.

Băiatul de 10 ani este, în această perioadă, la o familie în Târgu-Cărbunești, care s-a oferit să-l găzduiască. O mătușă, Lavinia Chiriac, s-a declarat optimistă că autoritățile îl vor ajuta, iar noua casă va fi gata până la sosirea frigului.

Copilul rămas fără un acoperiș deasupra capului este unul dintre cei mai buni elevi din clasa sa. Directorul școlii din Jupânești, Cristian Diaconescu, zice că necazul băiatului i-a impresionat și pe profesori, determinându-i să facă donații.

Distribuie articolul