Moare Energia?

de LM 0

sport-2

Nu a existat un management corect şi sănătos la Energia, iar acum sportul gorjean este pe cale să piardă două echipe. Baschetul a retrogradat şi a fost pasat efectiv unor oameni de afaceri din Grecia, în timp ce handbalul tot mai aşteaptă colacul de salvare aruncat de cineva. Însă, la ce datorii există la Energia, nimeni nu pare dispus să-şi asume responsabilitatea de a lua totul în piept. Această săptămână este decisivă, iar dacă până vineri nu va fi făcută cererea de înscriere în campionat, echipa de handbal de la Energia se va desfiinţa. Această probabilitate este una foarte mare, aşa că este doar o chestiune de zile până ce vom asista la moartea unui club care acum vreo doi ani de zile nu avea „găuri” atât de mari din punct de vedere financiar. Însă, când nu există un management sportiv bun, se alege praful de tot.

 

Fără bani, fără soluţii!

Se cântă prohodul la Energia. Echipa de handbal nu are jucători, iar vineri este ultima zi în care se mai poate face înscrierea echipei în Liga Naţională. Însă, miercuri se va lua decizia finală de către membrii finanţatori, Primăria Târgu-Jiu, Consiliul Judeţean şi Artego. Din ecuaţie şi discuţie iasă CEO, companie care nu a mai dat bani la club de jumătate de an. Aşa că doar primele trei entităţi mai pot face ceva, dar e greu de scos la mal o corabie care nu a fost cârmuită bine şi care s-a pierdut într-un ocean imens de datorii.

Sub comanda lui Alin Bădescu, Clubul Sportiv Energia a acumulat datorii uriaşe. Nimeni nu vrea să pronunţe în mod public cifre exacte, un cuantum total al datoriilor pe întregul club, adică pe cele două secţii.

 

380.000 de euro, gaura la handbal

Totuşi, am aflat pe surse care este cuantumul datoriilor la secţia de handbal. În total aproape 1,7 milioane de lei noi, o sumă uriaşă şi greu de acoperit de cineva. Astfel, la bugetul de stat şi taxe s-au adunat 500 de mii de lei, la salarii există o restanţă de 900 de mii de lei, iar la furnizori aproape 300 de mii de lei. Niciuna din cele trei entităţi care sunt în AGA la Energia nu poate să preia o astfel de datorie spre a fi achitată.

Mergând mai departe, la ultima şedinţă AGA de la Energia s-a vorbit deschis. Noul preşedinte al Consiliului Judeţean, Cosmin Popescu, a luat taurul de coarne şi a cerut explicaţii în legătură cu acumularea acestor datorii uriaşe de la cele două secţii. Trebuie menţionat că la un moment dat se vorbea de o datorie de peste 600 de mii de euro, o sumă care cel mai probabil a crescut…

 

Miercuri se decid

Şedinţa AGA de la finalul săptămânii trecute a fost doar „antrenamentul” pentru cea de miercuri. Atunci se va lua decizia finală, varianta fiind următoarea: desfiinţarea actualului club şi înfiinţarea altuia, cel mai probabil un Club Sportiv Municipal. Dacă se va aplica acest plan, atunci Energia va dispărea, echipa pierzându-şi automat şi locul în Liga Naţională.

Constituirea unui nou club ar însemna nepreluarea datoriilor, iar echipa de handbal ar urma să fie înscrisă în Liga a 2-a, acolo unde s-ar putea face chiar şi o colaborare cu Universitatea „Constantin Brâncuşi”.

COSMIN BRUJAN

Distribuie articolul