Minprest se bate cu TPSUT Mehedinți pentru împădurirea de 1 milion de lei

de LM 0


Minprest Rovinari se bate cu firma afaceristului Dan Bălan, TPSUT Mehedinți, pentru lucrarea de împădurire de 1 milion de lei.

„Eu sper să câștigăm deși este greu să concurezi cu TPSUT Mehedinți. Mă aștept să fie o concurență acerbă” spune directorul firmei rovinărene, Gabriel Giorgi.
Complexul Energetic Oltenia a scos pe SEAP înființarea unei plantații de salcâm, pe o suprafață de 60 de hectare de haldă, în zona Rovinari Est.

Lui Giorgi procedura i-a părut dubioasă de la bun început. Bănuia că se încearcă scoaterea Minprest din joc. „Noi am depus documentația solicitată de CEO, am primit adresă că am depus noi și încă o firmă și acum așteptăm și rezultatul. Eu sper să fim noi câștigători, concurența e destul de aspră, e greu să concurezi cu TPSUT Mehedinți. Ținând cont de istoricul firmei respective în contractele ce țin de minerit, mă aștept să fie o concurență grea sau acerbă. N-am nicio îngrijorare, dacă se respectă legea, sunt convins că noi vom fi câștigători. Noi suntem capacitați la maxim, nu ducem lipsă de contracte. Dar ținând cont că în momentul când CEO a avut nevoie să se încadreze în legislația de mediu și în momentul respectiv a apelat la Minprest ori acum când este o lucrare care respectă întru-totul criteriile unei asemenea lucrări, ceea ce nu s-a întâmplat până acum, s-au respectat ad-literam modelări, cum prevede legislația în vigoare, suprafața este bună de plantat, acum nu a mai fost nevoie de Minprest cum a fost în anii trecuți când le ardea buza”, a spus Giorgi.

Giorgi este supărat pe unii șefi din Complexul Energetic Oltenia pe care-i acuză că apelează la Minprest numai la greu. „Nicio altă societate nu a avut o rată de prindere a puieților de 70-90%, așa cum avem noi. Probabil, asta deranjează” spune directorul societății de la Rovinari.

Distribuie articolul