Ministrul Energiei, solicitat să blocheze reorganizarea carierelor miniere

de LM 0

cariera-rosia

Federaţia „Univers” a transmis Ministerului Energiei o adresă în care solicită blocarea reorganizării activităţii miniere de la Complexul Energetic Oltenia. Directoratul companiei doreşte revenirea la organizarea de dinainte de 1990.

„Ca urmare a Hotărârii de Directorat din luna februarie a anului 2016, în ceea ce privește reorganizarea Ce Oltenia, Federația Națională a Sindicatelor din Electricitate «UNIVERS», federație reprezentativă la nivel de sector de activitate energie, petrol, gaze și minerit energetic, majoritară în cadrul CE Oltenia, cu un număr de peste 7500 de membri, vă aducem la cunoștință următoarele: Cunoaștem faptul că orice formă de reorganizare este atributul administrației, dar avem obligația morală să vă comunicăm faptul că această reorganizare nu are ca obiectiv o mai bună funcționare a S. Complexul Energetic Oltenia S.A., dorindu-se de fapt «instalarea» în poziții-cheie a unor persoane care nu îndeplinesc criteriile privind profesionalismul, integritatea și transparența, impuse de Ministerul Energiei”, se arată în adresa „Univers”.

 

Intervenţie de urgenţă

Sindicatele solicită intervenţia de urgenţă a ministrului Energiei Victor Grigorescu, pentru rezolvarea problemei reorganizării în minerit şi blocarea numirilor unor directori pe bază de clientelă politică sau de altă natură. „De asemenea, vă aducem la cunoștință faptul că pe parte minieră, sucursalele miniere care se doresc a fi înființate au funcționat și înainte de 1989, până în anul 1997, când au fost desființate întrucât acestea îngreunează și blochează procesul de producție și decizie, fiind o structură intermediară neperformantă. Precizăm faptul că această decizie a fost luată într-un mod netransparent de către un grup care reprezintă altfel de interese decât interesele Complexului Energetic Oltenia. Având în vedere că Statul Român prin Ministerul Energiei este acționar majoritar al S. Complexul Energetic Oltenia S.A., considerăm ca oportună implicarea dumneavoastră pentru ca activitatea Complexului să se desfășoare într-un mod cât mai corect, transparent și performant”, potrivit adresei transmisă de Adrian Marciuc, prim-vicepreşedintele Federaţiei „Univers”.

CĂTĂLIN STOICA

Distribuie articolul