Minifotbal: Au început înscrierile în campionatele de la Dolce Vita. Ce trebuie să știi

de LM 0


Minifotbalul gorjean se pregătește pentru un nou sezon plin de spectacol.

Asociația Club Sportiv Minifotbal Gorj a început înscrierile pentru ediția 2018-2019 în cele trei campionate majore organizate în sistemul toamnă-primăvară în Complexul Dolce Vita din Târgu-Jiu:

– Liga 1: Campionatul Județean de Minifotbal Dolce Vita Târgu-Jiu (ediția a 13-a);

– Liga 2: Campionatul Firmelor, Instituțiilor și Amatorilor din județul Gorj (ediția a 4-a);

– Campionatul Primăriilor din județul Gorj (ediția a 3-a);

Noutatea majoră a acestui sezon constă în schimbarea formatului Campionatului Firmelor și Instituțiilor din Gorj. Astfel, în sezonul 2018-2019, acesta va deveni practic Liga a doua, subordonată tradiționalului campionat, ajuns la cea de-a 13-a ediție, Campionatul Județean de Minifotbal Dolce Vita.

Echipele participante aici vor avea opțiunea, la începutul sezonului, să aleagă dacă vor participa cu jucători angajați la firma/instituția pe care o reprezintă sau cu jucători amatori, nelegitimați la minifotbal Liga 1, respectiv fotbalul pe teren mare la nivelul Ligii a 4-a sau unul superior.

Cele trei campionate se vor desfășura în perioada septembrie 2018 – iunie 2019, toate meciurile urmând să aibă loc în Complexul Dolce Vita din Parcul Central, Târgu-Jiu.

Aici, iubitorii de minifotbal beneficiază, în fiecare an, de condiții excelente: teren sintetic de înaltă calitate, balon presostatic încălzit în perioada sezonului rece, vestiare cu dușuri și acces gratuit la saună, restaurant cu terasă, posibilitatea disputării de meciuri în nocturnă, arbitraj profesionist, precum și asistență medicală.

Prezentare competiții majore:

– Liga 1: Campionatul Județean de Minifotbal Dolce Vita Târgu-Jiu – este cea mai puternică și de tradiție competiție de minifotbal din județul Gorj, ajungând în acest sezon la cea de-a 13-a ediție. Campioana en-titre este Dream Team Târgu-Jiu, echipă ce a scris istorie în această vară, atât la Campionatul Regional Sud-Vest de la Craiova, cât și la Campionatul Național de la Alba Iulia.

– Liga 2: Campionatul Firmelor, Instituțiilor și Amatorilor din județul Gorj – este deja la cea de-a patra ediție, fiind o competiție de tradiție în județul nostru. Pot participa atât echipe reprezentante ale firmelor și instituțiilor, cu jucători angajați cu contract de muncă, cât și echipe compuse din jucători amatori. Campioana en-titre este echipa jandarmilor gorjeni, I.J.J. Gorj, echipă ce s-a luptat pentru titlu până la finalul ediției precedente cu băieții de la FC Anna.

– Campionatul Primăriilor din județul Gorj – este deja la cea de-a treia ediție, primele două reprezentând un real succes, atât pentru organizatori, cât și pentru echipele care au luat parte la competiție. Gorjul este de altfel primul județ din țară care a înființat o astfel de competiție, în 2016, între timp modelul fiind copiat și de alte câteva județe. Particularitatea acestei competiții o reprezintă faptul că jucătorii trebuie să aibă domiciliul în localitatea din care face parte echipa sau să fie angajați ai unei instituții publice (ex. primărie, poliție, școală) din localitatea respectivă. Campioana en-titre este echipa Primăriei Târgu-Cărbunești.

Toate echipele înscrise în cele 3 campionate majore au posibilitatea de a participa și la o competiție tip cupă, aferentă fiecărui campionat în parte.

Începând din returul sezonului precedent, toate meciurile din competițiile organizate la Dolce Vita sunt transmise ÎN DIRECT pe canalul de Youtube al Asociației Club Sportiv Minifotbal Gorj. Astfel, jucătorii pot fi urmăriți de prieteni sau familie în timp real, dar au și posibilitatea de a-și analiza evoluțiile la final de meci, înregistrările fiind stocate pe Youtube.

Sezonul precedent a fost cel mai bun din istoria minifotbalului gorjean. Dream Team Târgu-Jiu a devenit prima echipă care a depășit faza grupelor la puternicul Campionat Regional Sud-Vest. Mai mult, campioana Gorjului a ajuns până în finala Regionalului de la Craiova, finală pe care au pierdut-o doar după executarea loviturilor de la 7 metri! Dacă ar fi câștigat acel meci cu Borussia Hermannstadt Sibiu, Dream Team s-ar fi calificat la Liga Campionilor din Slovenia! Chiar și așa, argintul obținut la Craiova reprezintă o performanță mare pentru Gorj.

Dream Team nu s-a oprit însă aici și a făcut o figură excelentă și la Campionatul Național de la Alba Iulia. Prima echipă din Gorj calificată la un turneu de o asemenea anvergură a ajuns până în semifinalele competiției, încheind pe locul 4, după un eșec la limită cu aceeași Borussia Hermannstadt Sibiu, scor 0-1, în finala mică.

La Cupa României de la Sibiu, au participat un număr record de echipe din Gorj, trei: Peppy Dolce Vita, Real Târgu-Jiu și Mica Frăție. Peppy Dolce Vita a ajuns până în optimile competiției.

Și la Campionatul Național al Firmelor și Instituțiilor, disputat la Oradea, au participat tot 3 echipe din Gorj: Profi Târgu-Jiu, Succes Nic Com Târgu-Jiu și Acvila Târgu-Jiu. Profi a mers cel mai departe în competiție, până în faza optimilor de finală.

Detalii minifotbal la Dolce Vita:

– Se joacă în sistem: 5 jucători + 1 portar, maxim 20 de jucători în lotul unei echipe.

– La finalul sezonului, premiile constau în: echipamente sportive, trofee, cupe, medalii, premii individuale, răcoritoare oferite de partenerii competiției Ursus și Pepsi, precum și alte premii surpriză.

– Locație meciuri: Complexul Dolce Vita, parcul Central, Târgu-Jiu.

– Facilități: teren sintetic de înaltă calitate, vestiare, dușuri, saună, restaurant cu terasă, nocturnă, balon presostatic încălzit, arbitraj profesionist, asistență medicală.

– Promovare permanentă în mass media locală și pe site-ul propriu: www.campionatdolcevita.ro (știri, rezultate, clasamente, golgheteri), materiale foto și video pe pagina de Facebook: „Campionatul Județean de Minifotbal Dolce Vita Târgu-Jiu”.

– Promovare pe site-ul oficial al Federației de Minifotbal din România: www.campionateminifotbal.ro

– Data limită de înscrieri: 17.09.2018

– Mai multe informații precum și înscrieri la numerele de telefon: 0753.055.505 (Cosmin Iosu) și 0762.313.287 (David Constantinescu).

E-mail: acsminifotbalgorj@gmail.com

Vă așteptăm să vă alăturați celei mai mari comunități de minifotbal din județul nostru. Cele mai bune echipe se califică mai departe la competițiile naționale organizate de Federația de Minifotbal din România. Adună-ți prietenii, colegii de facultate sau de serviciu și hai la minifotbal!

Distribuie articolul