Minerul Motru sau Minerul Mortu’?

de LM 0

sport-3

Criza financiară a lovit întreg sportul gorjean la toate nivelele. Ei bine, dacă Pandurii o duce de pe azi pe mâine datorită în principal drepturilor tv, la nivelul de jos, Liga a 3-a, situaţia este disperată. Minerul Motru, echipă cu tradiţie în fotbalul gorjean, este cu un picior şi jumătate în groapă. Mai mult, peste câteva zile se va lua decizia în cazul acestei echipe care abia a reuşit să termine sezonul la Liga a 3-a.

 

La un pas de colaps

Pe data de 12 iulie, la Motru a fost convocată o şedinţă în urma căreia se va decide dacă Minerul Motru va deveni Minerul Mortu’. Astfel, toţi membri asociaţi ai echipei motrene sunt aşteptaţi la şedinţa în urma căreia se va decide dacă va fi pus lacătul pe clubul care are peste 50 de ani de existenţă.

Situaţia la club nu este disperată, ci extraordinar de rea, salariaţii neprimindu-şi banii de luni bune. În plus, echipa a fost la un pas să fie exclusă în plin campionat de la Liga a 3-a, totul din cauza lipsei banilor.

 

Ziua Z

Preşedintele CS Minerul Motru, Mihai Cernica, nu mai ştie la ce să se aştepte în viitor. „Aşteptăm ziua de 12 iulie. Atunci am fixat o şedinţă AGA, o şedinţă extrem de importantă, decisivă, pentru a vedea ce se va întâmpla în continuare cu acest club. Va participa la şedinţă şi noul primar, Gigel Jianu, îi aşteptăm pe toţii membrii asociaţi. Trebuie să fim toţi ca să luăm o decizie dacă vom continua sau nu”, spune Mihai Cernica. Acesta s-a arătat îngrijorat de soarta clubului. „Trebuie să luăm o hotărâre, în condiţiile în care am evoluat în ultimele luni nu se poate continua. Nu mai putem continua în condiţiile actuale. Nu avem cum. De-abia am terminat sezonul de Liga a 3-a. A fost un an de coşmar”, a mai punctat Cernica.

 

Ce aleg?

Oficialii de la Minerul Motru trebuie să se decidă rapid ce vor face mai departe. Dacă se va stabili ca fotbalul să continue la Motru, există două posibilităţi de funcţionare, la Liga a 3-a sau la Liga a 4-a. „Noi până pe data de 15 iulie trebuie să ştim exact ce vom face. Acea zi este ultima zi de înscriere la Liga a 3-a”, a comentat Mihai Cernica.

Mai există şi varianta ca la Motru să se pună lacătul pe fotbal, ceea ce înseamnă totul se încheie. „Rămâne de văzut ce se va decide, eu nu pot spune nimic în acest moment”, a mai punctat Mihai Cernica.

COSMIN BRUJAN

Distribuie articolul