Mihai Weber: „Va fi dată ORDONANȚA de prelungire a avizelor de condiții deosebite în CE Oltenia”

de LM 0


Mihai Weber susține că se află în lucru, la guvern, ordonanța de prelungire a avizelor pentru încadrarea în condiții deosebite de muncă a angajaților Complexului Energetic Oltenia.

În ultimele luni, a existat îngrijorare în rândul sindicaliștilor din CEO și a unor politicieni din județ, că peste 7000 de mineri nu vor mai beneficia de încadrarea în condiții deosebite de la 1 ianuarie, mai ales că ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, a comunicat că nu ar exista temei legal.

La începutul lunii, deputatul PNL Dan Vâlceanu a susținut în fața Consiliului Economic și Social- organ consultativ al parlamentului și guvernului- o propunere legislativă pentru prelungirea avizelor de încadrare în condiții de muncă deosebite.

În opinia lui Weber, demersul a fost unul populist.

La Interviurile Infinit FM, deputatul PSD a garantat că actul normativ de prelungire a avizelor pentru condiții deosebite va fi emis. Referindu-se la proiectul strategiei energetice naționale, aflat acum în dezbatere publică, deputatul Mihai Weber a comunicat că nu va fi trecut prin parlament ci va fi emisă o hotărâre de guvern.

Distribuie articolul