Mergea îşi schimbă partenerul

de Admin 0

Tenismenul gorjean Florin Mergea ocupă locul 24 în clasamentul mondial de dublu. Acest sportiv a fost accidentat în ultima perioadă, aşa că a fost nevoit să stea departe de terenul de joc. Totuşi, Florin Mergea îşi anunţă revenirea în circuit, însă are o mare problemă de rezolvat, trebuie să se decidă cu cine va face echipă în turneele viitoare, şi asta pentru că ultimul său partener a ales să joace cu altcineva.

Florin Mergea a anunţat pe contul personal de Facebook că va întrerupe temporar parteneriatul cu britanicul Dominic Inglot, cel de-al 44-lea jucător de dublu al lumii, şi va căuta un tenismen din top 30 ATP.

Mergea şi Dominic Inglot au jucat opt meciuri împreună, cu un bilanţ de patru victorii şi patru înfrângeri. Cei doi au ajuns în sferturi la Doha şi Auckland, precum şi în optimi la Australian Open.

 

Face dublu cu Troicki

Mergea a anunţat că îşi caută partener, însă nu pe oricine. Deja se află în negocieri cu un tenisman de top, însă gândul lui zboară tot la un parteneriat cu Inglot.

„Din păcate, în perioada imediat următoare, din cauza clasamentului combinat alături de Dominic, sunt nevoit sa joc cu alţi parteneri. Astfel, la turneul de la Dubai, voi evolua alături de Viktor Troicki, urmând ca la Indian Wells şi Miami sa caut în continuare pe cineva în primii 30 pentru a putea intra. Îmi doresc foarte mult sa reiau colaborarea cu Dom pentru sezonul de zgură, dar va depinde, din nou, de clasamentul lui în acel moment şi dacă vom putea intra împreună”, a scris Florin Mergea pe contul personal de Facebook.

 

Realizări

Marile realizări ale lui Florin Mergea au fost alături de indianul Rohan Bopanna în anii 2015 şi 2016. Cei doi au câştigat două turnee (Stuttgart şi Madrid, ambele în 2015) şi au mai reuşit cinci finale (Casablanca 2015, Halle 2015, Turneul Campionilor 2015, Sydney 2016, Madrid 2016).

În schimb, alături de Inglot, Mergea a reuşit finale la Montpellier şi Auckland, precum şi sferturi de finală la Indian Wells şi Openul Australiei, toate în 2015.

COSMIN BRUJAN

Distribuie articolul