MENINGITĂ la Motru. Probele, trimise la Institutul Cantacuzino

de LM 0


Institutul Cantacuzino din Capitală va stabili dacă micuțul de 4 ani, din Motru, a murit de meningită, ce formă a avut boala și dacă este contagioasă.

Eduard Gabriel Toma s-a stins, joi dimineață, după ce ajunsese la camera de gardă cu febră mare, dureri de cap și reacții cutanate specifice unei forme agresive de meningită. La scurt timp a intrat în stop cardio-respirator iar manevrele de resuscitare au fost în zadar.

Primarul Gigel Jianu a dat liber, vineri, la creșe și grădinițe. Întreg weekendul se va face dezinfecție. „Se va stabili dacă este vorba de o meningită contagioasă. Sau de ce boală este vorba. Am dat liber vineri la grădinițe și creșe copiilor, părinții având astfel posibilitatea de a merge cu copiii la un consult la medicii de familie. În paralel, noi facem dezinsecția. În urma acestui caz nefericit s-a vorbit mult, presa a scris, a existat o teamă în oraș, dar mesajul meu este ca oamenii să stea liniștiți, nu este vorba de focar de infecție sau de o epidemie, este doar un singur caz care nici acesta nu este confirmat ca boală contagioasă. Dacă au simptome, să meargă la medicul de familie sau la medicul specialist sau chiar la spital pentru o consultație”, a spus Jianu.

Prefectul de Gorj a informat ministrul Sănătății în legătură cu cele întâmplate la Motru.

Ciprian Florescu a lăudat, vineri dimineață, autoritățile locale, Direcția de Sănătate Publică și Inspectoratul Școlar Județean pentru modul în care s-au mobilizat și a transmis condoleanțe familiei greu încercate.

„Nu trebuie să creaăm o panică din ce s-a întâmplat, într-adevăr e un caz nefericit, afectează în primul rând familia căreia îi transmit toată compasiunea mea pentru durerea care îi face să treacă prin perioade extrem de dificile. În ceea ce privește însă comunitatea, nu cred că este motiv de panică, deși joi se crease o isterie în Motru. Autoritățile s-au organizat foarte bine, mă refer aici la Direcția de Sănătate Publică și Inspectoratul Școlar Județean, împreună am reușit să impunem acele măsuri care au menirea de a preveni apariția altor cazuri similare. Toată lumea a fost informată la nivel superior, eu personal i-am informat joi atât pe doamna ministru al sănătății cât și pe ministrul învățământului. Aș vrea să le mulțumesc și celor de la Primăria Motru, primarul și viceprimarul au acționat așa cum trebuie. Sperăm să fie doar un caz izolat, dacă acesta va fi confirmat după efectuarea analizelor”, a spus Florescu.

Distribuie articolul