Medicul Elena Vlad se apără după scandalul imens izbucnit la SJU Târgu Jiu

de LM 0


Elena Vlad, medicul Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu, acuzat că nu a consultat o pacientă de 63 de ani, a făcut plângere la Parchet și a sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă, în urma scandalului izbucnit în presă.

Marți seară, în studioul Sabotorii Gorjului, Vlad a încercat să se apere. Doctorița a afirmat că nu se simte vinovată cu nimic și că nu se afla printre atribuțiile ei consultația solicitată la Terapie Intensivă, nefiind plătită pentru așa ceva.

Medicul pneumolog Elena Vlad a ajuns în atenția întregii țări, după ce a scris în fișa pacientei că este „lipsă de personal mediu sanitar, cât și lipsă salarizare corespunzătoare a personalului”, în Spitalul Județean de la Târgu-Jiu.

În emisiune, Vlad a declarat că este victima unui linșaj mediatic. Medicul a depus plângere la Parchetul Județean, după ce foaia de observație a apărut în presă.

Elena Vlad a mai spus că a sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj pentru a verifica dacă, în secția în care-și desfășoară activitatea, cadrele medicale sunt echipate corespunzător. Medicul a acuzat conducerea că vrea să reducă la tăcere persoanele vocale din Spitalul Județean.

La Digi 24, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a comentat că i s-a părut extrem de grav cazul de la Spitalul Târgu-Jiu și că managerul a procedat corect sesizând Comisia de Etică și Colegiul Medicilor.

Distribuie articolul