Medici foarte revoltați la Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu!

de LM 0


Medici foarte revoltați la Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu, după criticile dure ale ministrului Sănătății! ”Ne-am simțit jigniți! Secțiile de Chirurgie au fost desființate! A fost pătată imaginea spitalului și a județului!” au acuzat cadrele medicale, într-o discuție cu presa, joi după-amiază. Totul după ce Sorina Pintea a afirmat că, dacă ar fi după ea, nu s-ar trata într-unele dintre secțiile SJU, că nu i se pare normal să funcționeze două secții de Chirurgie și a acuzat că gradul de ocupare este prea mic, ceea ce arată că spitalul nu are adresabilitate. Managerul Gigel Capotă crede că ministrul Sănătății n-a avut toate datele. Pe de altă parte, nu este de acord nici cu reacția dură a medicilor din SJU.

Medicii din Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu au reacționat virulent, după criticile lansate de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, în vizita de miercuri de la Târgu-Jiu.

”Nu ne poate judeca ministrul din punct de vedere al competenței! Ceea ce a vorbit cu noi, nu a corespuns cu ceea ce a spus la presă!” a declarat medicul ORL Gheorghe Stanciu, care este și purtătorul de cuvânt al Colegiului Medicilor Gorj.

Chirurgul Claudiu Soare a reacționat cel mai virulent, afirmând că s-a simțit jignit de declarațiile ministrului. Medicul a precizat că cele două secții de Chirurgie din cadrul SJU au grad de ocupare în jurul a 70%. Poziția ministrului Pintea i s-a părut ”cusută cu ață albă”.

Un alt chirurg supărat pe declarațiile făcute de Sorina Pintea este Gheorghe Neață. Fostul manager al Spitalului Județean a comentat că cifrele prezentate de ministrul Sănătății nu au fost cele reale.

Managerul Gigel Capotă continuă să afirme că SJU Târgu-Jiu este unul dintre spitalele bune din țară. În urmă cu o săptămână, ne spunea că este chiar în primele 10.

Capotă încearcă să-i ia apărarea ministrului Sănătății, pe motiv că nu a avut toate datele când a venit cu critici în fața presei.

Pe de altă parte, managerul SJU consideră că și medicii s-au grăbit în a-i da replica atât de dur ministrului Sănătății. Gigel Capotă nu exclude o demitere a sa din funcție și spune că nu ține cu dinții de scaun.

Distribuie articolul