Mecanicul de tren gorjean, decedat în urmă cu un an de zile într-un accident, era BEAT !

de LM 0


Concluzie finală! Mecanicii de tren care și-au pierdut viața, în urmă cu un an, în apropierea localității hunedorene Bănița, se aflau sub influența băuturilor alcoolice. Unul dintre mecanici era de loc din comuna gorjeană Jupânești.

Conform raportului Agenției de Investigare Feroviară Română, dat publicității miercuri seară, trenul de marfă cu 14 vagoane, condus de cei doi, se deplasa cu o viteză foarte mare față de cea impusă în zona în care a avut loc accidentul.

Limita era de 40 km/h, iar trenul rula cu 92 km/h. În plus, o serie de erori umane a făcut ca tragedia să devină de neevitat. Inspectorii au constatat că robinetul de aer de la primul vagon era în poziția „închis” ceea ce a făcut ca întregul sistem de frânare al trenului să nu mai funcționeze.

Comisia de anchetă a pus erorile umane constatate pe seama consumului de băuturi alcoolice în timpul serviciului, dar și pe seama oboselii și a vârstei înaintate, 67 de ani, pe care o avea unul dintre mecanici, respectiv gorjeanul care și-a pierdut viața în tragedia de acum un an.

„În urma producerii acestui accident feroviar grav s-a produs decesul personalului de locomotivă (mecanicul de locomotivă şi mecanicul ajutor). În urma investigaţiei desfăşurate comisia de investigare a stabilit că accidentul feroviar grav s-a produs ca urmare a unor erori umane, erori favorizate de starea fizică a personalului de locomotivă care era afectată de: consumul de băuturi alcoolice în timpul desfăşurării activităţii; oboseala acumulată în intervalul de timp cuprins între plecarea de la domiciliu şi momentul producerii accidentului, oboseală manifestată, în cazul mecanicului de locomotivă, pe fondul vârstei de 67 de ani”, arată raportul întocmit de Agenția de Investigare Feroviară Română.

Distribuie articolul