Măşti pentru detoxifierea tenului

de LM 0

tratamente-naturiste-cu-citrice

După o iarnă grea, tenul are nevoie de un proces de detoxifiere la începutul primăverii. Pentru piele, detoxifierea este echivalentă cu o sesiune de curăţenie generală prin casă. Aşa cum vreți ca locuinţa dumneavoastră să capete un aspect frumos şi să fie reîmprospătată şi pielea are nevoie de un makeover pentru a scăpa de aspectul tern şi a redobândi luminozitatea şi catifelarea pierdute în perioada rece.

Detoxifierea tenului începe din interior, odată cu adoptarea unei diete bogate în alimente care curăță organismul şi pielea de toxine. Însă, nu întotdeauna ne ţinem de cura de detoxifiere, trebuie să ne ajutăm tenul să-și recapete frumuseţea în alt mod. Puteți folosi măşti naturale pentru detoxifierea tenului la început de primăvară.

Pentru o detoxifiere optimă, înainte de a aplica masca, este bine să stați aplecată peste un vas plin cu apă fierbinte. Aburii vor deschide porii şi vor pregăti pielea pentru o curăţare în profunzime.

 

  1. Mască naturală cu ou şi kiwi. Pe lângă faptul că este un fruct absolut delicios, kiwi este şi un bun detoxifiant pentru ten. Curăță în profunzime epiderma şi o hrăneşte cu vitamina A, C şi E. Pentru un ten întinerit şi eliberat de toxine, preparați-vă o mască naturală din: 2 linguri pulpă de kiwi pasată bine (sau suc proaspăt de kiwi), 1 gălbenuş de ou, 1 lingură ulei de măsline. Amestecați bine ingredientele şi aplicați masca în fiecare seară timp de o săptămână.

 

  1. Mască naturală cu mandarină şi iaurt. Plină de vitamina C şi betacaroten, mandarina este un fruct citric excelent pentru detoxifierea tenului. Poţi oricând să o înlocuiți cu portocală sau grapefruit. Aveți nevoie de: 3 linguri suc proaspăt de mandarină, 1 lingură iaurt.

 

  1. Mască naturală cu miere şi căpşuni. Căpşunile detoxifică şi exfoliază foarte bine pielea, pregătind-o pentru sezonul de primăvară. Această mască delicioasă se prepară din: 5-6 căpşuni pasate, 2 linguriţe de miere câteva picături zeamă de lămâie (opţional). După ce amestecați ingredientele, aplicați masca pe ten şi masați uşor pe piele. După 15 minute, clătiți-o.

 

  1. Mască naturală cu ananas şi ceai verde. Masca detoxifiantă cu ananas şi ceai verde oferă tenului dumneavoastră un complex de vitamine esenţial pentru întinerirea şi reîmprospătarea lui. Aveți nevoie de: 2 felii de ananas proaspăt, 1/2 ceaşcă ceai verde, frunze tinere de pătrunjel, 2 linguri iaurt. Ingredientele se pun împreună într-un blender şi se amestecă până se obţine o compoziţie omogenă. Masca se aplică pe tenul curat, de 2 ori pe săptămâna.

 

  1. Mască naturală cu pătrunjel şi castravete. Detoxificați-vă tenul cu o mască naturală super eficientă. Tenul va fi mai luminos, mai curat şi mai catifelat. Aveți nevoie de: 2 linguriţe pătrunjel tocat mărunt, 1/4 castravete dat pe răzătoarea mica, 3 linguri iaurt. Amestecați ingredientele şi aplicați masca pe tenul curat de 2-3 ori pe săptămână.

 

  1. Mască naturală cu banană şi portocală. E delicioasă, dar nu este pentru mâncat. Pentru detoxifierea tenului la începutul primăverii, preparați-vă o mască naturală din următoarele ingrediente: 1/2 banană bine coaptă, 2 linguri suc proaspăt de portocală, 1 linguriţă miere. Masca va îndepărta toate impurităţile de pe ten, va curăța în profunzime porii şi va da tenului un aspect proaspăt.

(N.B.)

Distribuie articolul