Marşul disperării trece prin Craiova

de LM 0

mineri

Peste 50 de mineri şi energeticieni, alături de scriitorul Laurian Stănchescu, au reluat marţi marşul disperării. Liderii de sindicat au stat de vorbă cu angajaţii Termocentralei de la Turceni, unde mai mulţi muncitori li s-au alăturat şi au trecut ulterior prin Filiaşi, ajungând în cele din urmă la Termocentrala Işalniţa. Minerii şi energeticienii au de parcurs în total 320 de kilometri, iar în Bucureşti este programat un miting de o mie de persoane de la mai multe companii de stat din domeniul energetic şi nu numai. Sindicaliştii cer salvarea Complexului Energetic Oltenia şi înfiinţarea mix-ului energetic.

mineri2

Ameninţaţi de Iovan?

Doru Crăete, lider de sindicat la Rovinari, a declarat că mai mulți angajați ai Sucursalei Electrocentrale Turceni, în frunte cu liderul de sindicat de la secția ETM, s-au alăturat participanților la marş: „Drept consecință, marele președinte al Sindicatului Energia Turceni l-a sunat pe Vasile Dăoagă ameninţându-l cu suspendarea şi pe ceilalți cu excluderea din sindicat, după care a intervenit la operatorul de telefonie mobilă şi i-a suspendat liderului sindical abonamentul telefonic! Asta da atitudine de președinte de sindicat şi de CAR! Rușine, Iovane!”.

mineri-1

Vor să ajungă la Slatina astăzi

Preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, aflat în fruntea marşului, a declarat că astăzi protestatarii vor trece în marş pe la Sucursala Electrocentrale Craiova II, din cadrul Complexului Energetic Oltenia, vor traversa municipiul Craiova şi se vor îndrepta către Slatina. „Ne-am propus 40 de kilometri pe zi. Vrem să ajungem miercuri la Slatina, după ce trecem un pic mai repede prin Craiova. Vom pleca de la ora 06.00 să reuşim să fim în Olt. Acolo ne aşteaptă colegii de la ALRO Slatina, care se vor alătura într-un anumit număr marşului nostru. Sperăm, dacă nu sunt probleme de sănătate, să ajungem până duminică, luni la intrarea în Bucureşti şi să mergem marţi în marş până în faţa Guvernului. Ar fi o variantă mai bună decât un miting de o mie de persoane în faţa sediului Guvernului. Vedem ce vom decide până atunci. În Bucureşti vor veni cu trenul şi cu maşinile colegi din Oltenia şi de la alte companii de stat din ţară”, a menţionat Dumitru Pîrvulescu.

„Avem picioarele umflate”

Vedem cât putem parcurge. Oboseala a început să îşi spună cuvântul şi avem picioarele umflate. Suntem însoţiţi pe unde mergem de echipaje de poliţie la vedere şi jandarmi”, a declarat Manu Tomescu, lider de sindicat la Sucursala Electrocentrale Rovinari şi participant la marş.

 

Condescu, omul cu… masa

Dumitru Pîrvulescu a explicat prezenţa lui Marin Condescu alături de participanţii la marş. Fostul boss de la Pandurii ar fi adus mâncare pentru minerii şi energeticienii participanţi la marş. „Marin Condescu ne-a adus masa, la prânz, de la o firmă de catering. Nu participă la marș, dar ne susține prin ceea ce poate și dumnealui. Viceprimarul de la Urdari ne-a pus la dispoziție locația dânsului, unde am servit masa”, a mai precizat Dumitru Pîrvulescu.

CRISTI POPESCU

Distribuie articolul