Marcel Romanescu: „Nu inauguram stadionul, dacă nu pica guvernul Dăncilă!”

de LM 0

Marcel Romanescu, convins că dacă nu cădea guvernul Dăncilă, ne luam adio de la inaugurarea stadionului în acest an. Înconjurat de pesediști, primarul liberal al Târgu-Jiului, a preluat, marți după-amiază, protocolul de predare-primire de la ministrul Dezvoltării, Daniel Suciu. Documentul a fost semnat încă de pe 30 septembrie, dar a ajuns la Târgu-Jiu două săptămâni mai târziu. La conferința de presă, Florin Cârciumaru, fostul primar al Târgu-Jiului, le-a transmis celor care l-au criticat că n-a făcut stadionul la Preajba, că n-ar trebui să aibă curajul de a se apropia de noua arenă.

La Târgu-Jiu, ministrul Dezvoltării, Daniel Suciu, a pus în dreptul primăriei vina pentru întârzierea cu 3 ani a lucrărilor la noul stadion. Municipalitatea și-ar fi asumat, în înțelegerea inițială, realizarea lucrărilor exterioare, dar, în cele din urmă, banii au venit tot de la guvern.

La întrebarea jurnaliștilor de ce n-a fost prinse și lucrările la exteriorul stadionului, în contractul inițial, a răspuns Florin Cârciumaru. Fostul primar a ținut să precizeze că rezultatelor echipei Pandurii, fostă vicecampioană a României, li se datorează noua arenă.

Fostul primar al Târgu-Jiului a  explicat că n-a putut refuza o astfel de investiție, chiar dacă știa că suma pentru amenajarea exterioară a stadionului, de 5 milioane de euro, nu putea fi suportată din bugetul local. Cârciumaru a ținut să amintească faptul că a fost pus la zid, la demararea investiției, de adversarii politici care i-au reproșat că n-a ridicat un stadion nou la Preajba.

Primarul liberal Marcel Romanescu spune că prezența vicepremierului Suciu la Târgu-Jiu, nu a fost anunțată din timp. Edilul este convins că dacă n-ar fi căzut guvernul Dăncilă, ne luam adio anul acesta de la inaugurarea arenei. Romanescu lasă impresia, de o vreme, că vrea să ajute la salvarea Clubului Pandurii Târgu-Jiu, aflat în insolvență

Distribuie articolul