Marcel Romanescu anunță planul pentru 2020. În ce condiții nu ar mai candida

de LM 0


Marcel Romanescu NU va mai candida în 2020 dacă va simți că nu are șanse să câștige un al doilea mandat la Primăria Târgu Jiu.

Edilul nu vrea să-și anunțe, deocamdată, obiectivul politic personal. Consideră că este prematur.

Ca lider al organizației liberale municipale, crede, însă, că este posibil ca-n alegerile europarlamentare și prezidențiale din 2019, PNL să devină principala forță politică a Gorjului.

„Am ca obiectiv politic să-mi duc la bun sfârșit și cu rezultate bune mandatul de primar. E și administrativ și politic, sunt legate lucrurile. E prematur să anunț că vreau un nou mandat. Trebuie să văd care sunt evoluțiile activității de primar și apoi să mă gândesc la un nou mandat de primar sau unul de parlamentar. Eu cred că PNL poate să fie, nu știu dacă prima forță, dar oricum să obțină un rezultat foarte bun la alegerile următoare, asta ține foarte mult de noi, de latura politică. Contează în mod deosebit rezultatele obținute de noi ca primari”, e de părere Romanescu.

Romanescu a mai spus că, decizia unei noi candidaturi la Primăria Târgu Jiu, depinde de succesul actualului mandat. Edilul a precizat că nu va intra, în 2020, într-o bătălie fără șanse. „În condițiile în care cetățenii din Târgu Jiu văd că lucrurile evoluează într-un mod pozitiv, sunt convins că ei vor fi cei care mă vor susține într-o potențială candidatură. Asta-mi doresc, e normal să conteze părerea oamenilor, a celor 12 mii de oameni care m-au ales. Ține și de un sondaj, nu voi intra într-o bătălie fără șanse. PNL are oricând posibilitatea să-și desemneze un alt candidat. Eu aș primul, în condițiile în care lucrurile nu ar merge bine, care nu aș solicita o astfel de candidatură de la PNL. Nu-i normal. Dacă ai șanse, se merită să intri în bătălie, dar pentru a fi doar competitor, fără șanse, nu voi intra niciodată”, a încheiat primarul.

Distribuie articolul