Manu Tomescu, în război total cu sindicalistul Jan Popescu

de LM 0

manu-tomescu-jan-popescu

Doi dintre sindicaliştii din cadrul Complexului Energetic Oltenia, Manu Tomescu, din cadrul Federaţiei Naţionale Mine Energie, şi Jan Popescu, din cadrul Federaţiei Naţionale „Univers”, se află într-un război total pe reţelele de socializare, semn că au trecut la probleme personale şi au uitat care este interesul mişcării sindicale şi al salariaţilor companiei.

 

„Spun numai minciuni”

Întrucât mă sună prietenii și colegii, spunându-mi că Jan Popescu și SMEO de la Termo Rovinari și-au găsit un scop în activitatea lor sindicală, în sensul că postează pe pagina lor de Facebook numai minciuni despre mine, mă văd nevoit să fac câteva precizări. Mai pun aici încă o dată adresa mea către Primăria Tg-Jiu, prin care anunțam că încep protestul în fața sediului CEO, și motivul pentru care protestez, unde scrie clar PENTRU DISCRIMINARE! Iar dacă Jan Popescu nu știe să citească, rog să-i citească cineva, pentru că altfel nu îmi explic unde a văzut el scris că am intrat în greva foamei, pentru a li se tăia clasele colegilor care au primit acele clase de salarizare! Și l-aș întreba pe domnul Jan Popescu, dacă tot se laudă în gura mare că el a dat clasele în Termo, și spune cu atâta ipocrizie că toți merită clase de salarizare, de ce nu au primit din acele clase și cei amărâți, cu salarii mici, și de ce majoritatea salariaților, mulți dintre ei chiar membrii SMEO, sunt revoltați și se simt discriminati, de felul cum au fost făcute acele promovări? Iar dacă nu îmi răspunde mie, poate le răspunde lor, acelor colegi care deși au salariile foarte mici și ar fi fost îndreptățiți să primească clase conform criteriilor stabilite, nu au primit nicio clasă, dar în schimb liderii și șefii lor au primit, având salariile mult mai mari”, potrivit lui Manu Tomescu.

 

Termo Rovinari, pe locul patru la salarizare

Manu Tomescu vorbeşte şi despre nivelul salariilor din cadrul Termocentralei de la Rovinari, unde lucrează. „În ceea ce privește faptul că Termocentrala Rovinari este pe locul 4 din 4, la capitolul salarizare, tind să cred asta, pentru că de când a venit domnul Ciurel manager la C.E.Oltenia, și și-a făcut sindicatul SMEO, noi majoritatea salariaților am avut numai de pierdut. În schimb domnul Jan Popescu a prosperat, păstrându-şi afacerile și privilegiile în continuare, că doar nu degeaba e șef de departament la SMEO. (…) Eu mai zic doar atât! Nu știu ce înțelege Jan Popescu prin «lătrău» făcându-mă în acest fel, dar mă întreb ce o să se facă când o să încep să și «mușc»”, a mai comentat sindicalistul Manu Tomescu.

Potrivit liderilor SMEO, Jan Popescu s-a opus celor 2000 de disponibilizări din minerit, iar de aici au venit atacurile dinspre sindicatele FNME.

CĂTĂLIN STOICA

Distribuie articolul