Management corporatist unic în lume! Directoratul CEO, compus din părţi vătămate şi inculpaţi

de LM 0

Acţionarii Complexului Energetic Oltenia (CEO) vor trebui să ratifice în şedinţa de săptămâna viitoare, care este programată luni, acţiunea companiei care s-a constituit parte civilă în procesul în care sunt judecaţi Daniel Antonie şi Laurenţiu Ciobotărică. Cei doi au fost trimişi în judecată la Tribunalul Gorj, în dosarul „Bani pentru Medinţu”, sub acuzaţia de abuz în serviciu. Este nevoie ca acţionarii Complexului Energetic Oltenia să ratifice acţiunea în instanţă a companiei, respectiv de a se constitui parte civilă pentru 157.691 de lei, în cazul sumei plătite lui Aurel Medinţu, fostul director al Diviziei Energetice, pentru ca acesta să plece din societate. Este vorba de 128.100 de lei, cinci salarii compensatorii, la care se adaugă taxele aferente.

 

Părţi vătămate şi inculpaţi

Întrucât Daniel Antonie, directorul Diviziei Miniere şi Laurenţiu Ciobotărică, directorul financiar, sunt membri în Directorat, conform Actului Constitutiv al CEO, este necesar ca acţiunea în instanţă să fie ratificată de AGA. Calitatea membrilor Directoratului apare chiar în documentaţia administraţiei companiei care va fi prezentată acţionarilor. Astfel, compania are calitatea de parte vătămată şi s-a constituit parte civilă, reprezentată de către Ovidiu Bălăcescu şi Ionel Ilie, iar Laurenţiu Ciobotărică şi Daniel Antonie sunt inculpaţi şi cei care cel puţin în opinia procurorilor au prejudiciat firma.

Ca pe niciunde în lume, cel puţin la CEO, managementul corporatist îi aduce împreună să ia decizii pe cei consideraţi părţi vătămate şi pe cei suspectaţi că au prejudiciat compania. Cum se împacă şi capra şi varza în Directoratul CEO, numai şeful Ministerului Energiei, Victor Grigorescu, ştie. Probabil!

CĂTĂLIN STOICA

Distribuie articolul