Mall-ul, neîncăpător la târgul ofertelor educaționale. Boza, alături de Ișfan la eveniment

de LM 0


Mall-ul din Târgu Jiu, neîncăpător, sâmbătă, când liceele gorjene și-au expus ofertele educaționale pentru anul școlar 2018-2019.

Locația a fost una inedită, Inspectoratul Școlar a ales centrul comercial în detrimentul sălilor de sport, în care a organizat, anii trecuți, astfel de prezentări.

Absolvenții de clasa a VIII-a și părinții lor, prezenți la târg, s-au putut informa în privința specializărilor oferite de licee.

Sorin Boza, managerul celui mai mare angajator din Gorj, Complexul Energetic Oltenia, a fost prezent la târgul de oferte educaționale. Compania colaborează cu Inspectoratul Școlar pentru formarea personalului de care are nevoie. În liceele industriale din județ au fost înființate 5 clase profesionale.

Boza a explicat că media de vârstă în cadrul CEO este, în prezent, de 49 de ani, fiind nevoie de o întinerire a forței de muncă. „Un proiect frumos, avem 5 clase, un milion și ceva de euro pentru următorii 3 ani pentru 150 de copii în diferite meserii. Vor deveni sudori, electricieni, strungari, mașiniști. Este maximă nevoie la CEO, vârsta medie este de 49 de ani, este nevoie să pregătim noii specialiști, sperăm să-i găsim aici”, a declarat Boza.

Șeful educației gorjene, Ion Ișfan, a amintit ce beneficii vor avea tinerii care vor alege clasele de învățământ profesional ce vor forma specialiști pentru minerit și energie.

„Un tânăr care merge în învățământul dual primește 400 de lei pe lună, 200 de la guvern și 200 de la agentul economic, și CEO premiază copiii foarte buni, dau și 5-6 burse pe lângă acestea, burse de merit, primesc masă și casă gratuit dacă nu locuiesc în localitatea respectivă, primesc rechizite și echipament gratuit de la agentul economic, loc de muncă după cei 3 ani, ați auzit câtă necesitate este de acești meseriași în CEO, și foarte important, cei 3 ani de învățământ profesional echivalează cu ciclul inferior liceal, nu se întrerupe pregătirea profesională, pot să se înscrie după cei 3 ani în ciclul superior al liceului, adică în clasa a 11-a”, a spus Ișfan.

Mineritul și energia nu sunt singurele domenii care duc lipsă de specialiști. Unul dintre cele mai atractive standuri, la târgul de oferte educaționale, a fost cel al Colegiului Tehnic „Henri Coandă”, care pregătește personal pentru saloanele de coafură din oraș.

Distribuie articolul