Maioreanu pune tunul pe DNA, în cazul Ponta

de LM 0

maioreanu-ponta

Vicepreşedintele PSD Gorj, Andrei Maioreanu, susţine că DNA urmăreşte să-l scoată pe Victor Ponta din cursa pentru alegerile parlamentare. Social-democratul Andrei Maioreanu este de părere că noul dosar în care este implicat Victor Ponta a fost fabricat de DNA având drept scop scoaterea fostului premier din cursa pentru alegerile parlamentare. Ponta s-a ales cu un dosar de corupţie, fiind acuzat că ar fi primit suma de 220.000 de euro de la deputatul Sebastian Ghiță pentru a-l trece pe lista de la parlamentare.

 

„Abuzurile DNA, tot mai mari”

Abuzurile DNA sunt din ce în ce mai mari. Aceste măsuri preventive: controlul judiciar, arestul preventiv, arestul la domiciliu, cred că au doar rolul de a scoate din cursa electorală poate pe cei mai importanţi candidaţi şi locomotivele partidelor din care fac parte. În condiţiile acestea în care activitatea DNA-ului este dusă la extrem, nu mai putem discuta acest obiectiv de eliminare a imunităţii parlamentarilor. Cred că deja lupta anticorupţie a devenit din păcate un instrument de a aranja după placul unora ierarhia oamenilor politici în statul român”, a declarat Andrei Maioreanu.

 

Nu are voie!

PSD a adoptat recent un Cod de conduită care prevede că partidul nu-i va susţine pentru ocuparea unor funcţii pe membrii săi aflaţi în stare de arest preventiv, la domiciliu sau sub control judiciar pentru orice fel de infracţiune. „Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că şi în aceste condiţii Victor Ponta va fi pe listă la alegerile parlamentare. În lupta anticorupţie, DNA s-a transformat într-un instrument în lupta politică, aflat în mâna celui de la Cotroceni. Măsurile de integritate sunt aprobate la nivel naţional şi vom vedea ce decizie va fi luată pe baza acestui cod de conduită”, a precizat Andrei Maioreanu.

PSD se va reuni săptămâna viitoare pentru a lua o decizie în cazul candidaturii lui Victor Ponta. Acesta a declarat că îşi doreşte un nou mandat de deputat de Gorj. „În 15-16 septembrie vom discuta acest aspect pentru că totuşi Victor Ponta este un caz special, din punctul meu de vedere. CexN va trebui să ia o decizie. Victor Ponta trebuie să fie pe listele PSD pentru Parlament”, a susţinut Liviu Dragnea.

CĂTĂLIN STOICA

Distribuie articolul